|

Tümosan üretimde

Uzun bir aradan sonra 6 Ekim'de yeniden traktör üretimine başlayan Tümosan A.Ş., üretimini Türk çiftçisinin talebine göre planlayacak.

Yeni Şafak
00:00 - 19/10/2004 Salı
Güncelleme: 10:03 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Uzun bir aradan sonra 6 Ekim'de yeniden traktör üretimine başlayan TÜMOSAN, üretimini Türk çiftçisinin talebine göre planlayacak. Alçelik A.Ş. İşletme Koordinatörü Ziyattin Tokar, Konya'nın önemli sanayi kuruluşlarından TÜMOSAN'ın, özelleştirme kapsamında, Temmuz ayından itibaren Alçelik A.Ş.'ye geçmesiyle birlikte, fabrikanın yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi.

Üretime başlamalarıyla birlikte Pakistan'a motor seti ihraç eder duruma geldiklerini belirten Tokar, şunları kaydetti: "Bu ülkeye her hafta 500 motor seti gönderiyoruz. Uzun bir aradan sonra 6 Ekim yeniden traktör üretimine başladık. Traktörlerimizi üretirken çiftçimizin konforunu ön planda tuttuk. Daha performanslı, daha rahat ve kabinlerde çiftçilere çeşitli imkanlar tanıyan bir dizayn gerçekleştirdik. Üretimimizi tamamen Türk çiftçisinin talebine göre planlayacağız."

Klimalı ve teypli traktörler

Tokar, fabrikada günde 5 adet traktör üretildiğini, gelecek aylardan itibaren talebe göre bu sayının 15-20 adete çıkabileceğini bildirdi. Kuracakları güçlü bayi ağıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilere traktörlerini ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Tokar, sonraki dönemlerde ise yurt dışı bağlantılarını düşündükleri söyledi.

Çiftçinin konforunu düşünerek üretilen klimalı ve teypli traktörleri, gelecek yıldan itibaren Hollanda, İrlanda ve Yemen gibi ülkelere göndermeyi amaçladıklarını vurgulayan Tokar, "Bu ülkelerin bizden ciddi talepleri var. Biz de yurt içinde istediğimiz başarıyı yakalandıktan sonra, yurt dışına açılacağız" dedi.

Tokar, özellikle Mayıs ayında piyasa sunacakları çevreye duyarlı ve turbo motorlu traktörlerle daha da güzel işler yapmayı hedeflediklerine işaret ederek, TÜMOSAN olarak yılda 5 bin adet modern traktör üretiminin planlandığını sözlerine ekledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce