|

Türk imalat sanayii yükselişte

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Temmuz 2018 raporları açıklandı. İSO Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) temmuz ayında 49 düzeyine yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:16 - 2/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türk imalat sektöründeki zorlu faaliyet şartları devam ediyor.
Türk imalat sektöründeki zorlu faaliyet şartları devam ediyor.

PMI Türk imalat sektöründeki zorlu faaliyet şartlarının devam ettiğine işaret etti ancak faaliyet koşullarındaki zayıflama ılımlı düzeyde ve son dört aylık yavaşlama trendinin en düşük hızında gerçekleşti. Endeks, üretim ve yeni siparişlerdeki yavaşlamanın devam etmesine bağlı olarak, Türk imalat sektöründeki zorlu faaliyet şartlarının devam ettiğine işaret etti. Ancak faaliyet şartlarındaki zayıflama ılımlı düzeyde ve son dört aylık yavaşlama trendinin en düşük hızında gerçekleşti.

DIŞ TALEP GÜÇLENDİ

Öte yandan dış talebin güçlenmesi anketin olumlu gelişmelerinden biri olarak kayda geçti. İki aylık yavaşlamanın ardından ihracat büyüme bölgesine girdi. Bunun yansıması olarak, Türk imalatçıları son 4 ayda ilk kez olacak şekilde temmuz ayında istihdam seviyesini arttırdı. Döviz piyasalarındaki olumsuz gelişmelerin yansıması olarak fiyat baskıları güçlenmeye devam etti. Hammadde fiyatları yükseldi ve bu da girdi fiyatlarının belirgin bir şekilde artmasına neden oldu.

İSTANBUL PMI 51'E ÇIKTI

İSO İstanbul İmalat PMI da imalat üretiminin bu yılın üçüncü çeyreğinin başında büyüme kaydettiğini gösterdi. Haziranda 49,5 olarak ölçülen PMI endeksi temmuzda 51 düzeyine yükselerek pozitif büyümeye işaret etti.

#İmalat
#Türkiye
6 yıl önce