|

Türk kadınları evde yerli mutfak istiyor

Mobilya sektörü içinde yüzde 3’lük paya sahip olan mutfak mobilyası, yeni tasarımlar ve yüksek kalitesiyle payını artırmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2017 Pazar
Güncelleme: 07:46 - 30/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cemal Aslandağ
Cemal Aslandağ

Türk kadınlarının da yeni gözdesi yerli mutfaklar oldu. Lüks konut projelerinde de artık yerli mutfakların tercih edildiğini belirten Aslandağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, şık tasarım, yüksek kalite ve erişilebilir fiyatların tercihte etkili olduğunu söyledi. Artella markalarıyla edindikleri know-how’dan hareketle lüks hazır mutfak pazarındaki boşluğu görüp, yüzde 100 yerli Tresette markalarını oluşturduklarını belirten Aslandağ, “İhracat rakamları da her geçen gün artıyor. Talebe yetişmek için 2018 yılında Sakarya'da 40 bin metrekarelik alanda gerçekleştireceğimiz fabrika üç etaptan oluşacak. İlk etabını 2018 yılında bitireceğiz. Tamamını ise 2020 yılına kadar bitirmiş olacağız” dedi.

Ek istihdam
oluşturacak

Fabrikanın ilk etap yatırım değeri 15 milyon toplam yatırım değeri ise 60 milyon lira olacak. Cemal Aslandağ, yeni üretim üslerinin devreye girmesiyle 250 kişilik ek istihdam da sağlayacaklarını söyledi.

Yabancılar sektöre
ilgili

Yerli marka pazarının büyümesi yabancı yatırımcıların da dikkatini çekti. Aslandağ, Cezair, italya ve Türkmenistan'dan ciddi ortaklık teklifleri aldıklarını kaydetti.

Konut sektörüne de girdi

Baba mesleği marangozluğu 4 kardeşle sanayileştirdiklerini ve buğün 110 milyonluk ciroya ulaştıklarını vurgulayan Aslandağ, inşaata da girdiklerini söyledi.


#​Mobilya sektörü
#Tasarım
7 yıl önce