|

‘Türkiye 100’ başvuruları başladı

TOBB tarafından TEPAV’ın desteğiyle gerçekleştirilen ve en hızlı büyüyen firmaların belirlendiği ‘Türkiye 100’ yarışmasının başvuruları başladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yarışma ile girişimci şirketlerin kamuoyunda tanınır hale getirildiğini aktardı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yarışmaya başvurular 31 Ocak 2019'a kadar devam edecek. (Arşiv)
Yarışmaya başvurular 31 Ocak 2019'a kadar devam edecek. (Arşiv)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının (TEPAV) desteğiyle gerçekleştirilen "Türkiye 100" yarışmasının beşincisi için başvurular başladı. TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, yarışmada ilk 100’e giren firmalara küresel ortaklıkların kapısı açılırken uluslararası platformda tanıtım imkanı sağlanacak. Yarışmaya başvurular 31 Ocak 2019'a kadar devam edecek.

BİNLERCE GİRİŞİMCİ

  • Anadolu’nun her tarafında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci olduğuna değinen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye 100' yarışması ile bu girişimci şirketlerin kamuoyunda tanınır hale getirildiğini vurguladı. Türkiye’nin zenginleşmesinin yolunun, daha fazla girişimci çıkartmasından geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Başarılı girişimcilerimizin sadece Türkiye’de değil dünyada da önünü açıyoruz. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, küresel piyasada görünürlüklerini artırma imkanı bulacaklar” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE ROL MODEL GEREKİYOR

Yeni neslin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak görmesini istediklerinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Başarılı insanların vitrine çıkmasına ve gençlerimize rol model olmasına ihtiyacımız var. Bu girişimciler gençlerimize rol model olacaklar" bilgisini verdi.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Şirketiniz 2015-2017 döneminde hızlı büyüdüyse, yüzünüzü dünyaya dönmek, pazarlara açılmak istiyorsanız; gelin Türkiye 100’e başvurun. Girişimci olmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz."

#Rifat Hisarcıklıoğlu
#TOBB
#TEPAV
#Türkiye 100
5 yıl önce