|

Türkiye, Hyundai'ninüretim köprüsü oldu

Hyundai Motor Company CEO'su Dr. Dong-Jin Kim, "Türkiye'deki işlerimizi arttıracağız ve Avrupa piyasası için bir üretim köprüsü olarak kullanacağız" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 6/02/2005 Pazar
Güncelleme: 11:48 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Türkiye, Hyundai'nin

üretim köprüsü oldu
---------------------- manset ---------------------

Son yıllarda büyük atağa kalkan Hyundai Motor Company, dünya çapında sürdürdüğü çalışmalarıyla, şu an otomotiv sektöründe en hızlı yükselen değer olarak dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük entegre üretim tesisi konumunda bulunan Güney Kore, Ulsan'daki Hyundai Motor Company fabrikasının yanı sıra Çin'de, Hindistan'da ve Türkiye'de yer alan stratejik üretim merkezleriyle tüm dünyada 190'dan fazla ülkede Hyundai markasının bayrağı dalgalanıyor.

Bu üretim merkezlerine, şu an yapım çalışmaları süren Alabama, Amerika'daki üretim üssünün de Mayıs 2005 tarihinde eklenmesi planlanıyor. Dünyanın en büyük 5 otomotiv şirketinden biri olmayı hedefleyen şirket, bu amaç doğrultusunda 2010 yılında tüm dünyadaki üretim kapasitesini de 5 milyon adede çıkarmak istiyor.

Türkiye'ye ağırlık verilecek
Hyundai Motor Company CEO'su Dr. Dong-Jin Kim, Türkiye'nin Hyundai Motor Company için büyük önem taşıdığını belirtti. Dr. Dong-Jin Kim sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'deki işlerimizi arttırmayı planlıyoruz ve Türkiye'deki fabrikamızı Avrupa piyasası için bir üretim köprüsü olarak kullanacağız. Çünkü Türkiye'de, Türk üretimiyle ithalatta zaman kaybı yok, Avrupa ülkelerine ihracat yapabiliriz. Türkiye ve Türk ürünleri ile avantaj sağlayabiliriz. Türkiye fabrikasını Avrupa piyasası için bir köprü başı, bir imalat eşiği olarak kullanacağız. Birinci adım olarak üretim kapasitemizi 120.000'e artıracağız ve daha sonra üretim kapasitesini 250.000'e artıracak bir başka fabrika kuracağız. Planımız bu" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce