|

Türkiye ralliye hazır

Schroder Salomon Smith Barney, tahmin ettikleri iyimser savaş senaryosunun gerçekleşmesi halinde, Türk piyasasında büyük bir ralli yaşanacağını ileri sürdü.

Yeni Şafak
01:00 - 17/01/2003 Cuma
Güncelleme: 13:08 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Yatırım Bankası Schroder Salomon Smith Barney, gelişmekte olan ülke portföylerinde Türkiye için tavsiyesini değiştirerek, 'piyasa ağırlığının üzerine çıkart' olarak yineledi. Kuruluş, yayımlanan son raporunda, kısa vadeli risklere rağmen, uzun vadede Türkiye'de büyük alım fırsatları yattığını savundu.

Kuruluş, Türkiye'nin 2003 yılında gelişmekte olan piyasalar arasında 'patlama' yapacak tek piyasa olduğunu belirtti.


Barış Borsa'ya yarar

Yatırım bankası, 2003 sonunda, İMKB 100 Endeksi'nin 1 cent seviyesine yükselerek yüzde 60'lık artış kaydetmesini beklediğini belirtti. Endeksin, yılsonunda 20.000 puan seviyesine ulaşacağını tahmin eden kuruluş, bunun Türk Lirası bazında yüzde 92 bir artış olduğunu ifade etti.

Piyasalar üzerindeki ana riskin savaş ihtimali olduğunu savunan yatırım bankası, tahmin ettikleri iyimser savaş senaryosunun gerçekleşmesi halinde, Türk piyasasında büyük bir ralli yaşanacağını ileri sürdü. Savaş olmaması durumunda ise, Türk piyasasının çok hızlı bir 'rally' yapacağı da ifade edildi.

Kuruluş, bu tahminini dört gerekçeye dayandırdı:

1- Irak'la savaşın kısa sürecek olması.

2- İstanbul Borsası'nda hisse senetlerinin ucuz olması.

3- Türkiye'de güçlü ekonomik canlanma.

4- Borç ve finansal göstergelerde olumluya gidiş.
Kısa vadede dalgalanma olur
Schroder Salomon Smith Barney'in raporunda, özellikle gelecek iki ay içinde Irak'a saldırının başlaması halinde, Türk piyasasında kısa vadede, dalgalanmanın beklendiği ve bu süreçte mevcut seviyelerden kontrollü bir düşüş beklenebileceği vurgulandı. Ancak, beklentiler dahilinde bulunmayan uzun ve genişleyen bir savaş halinde, bu senaryonun geçersiz olacağı ifade edildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce