|

Türkiye Toyota'nın ihraç üssü oluyor

Toyota'nın CEO'su Toyoda, Verso'nun üretimi için Türkiye'nin seçilmesinin tesadüf olmadığını, Türkiye'nin, Avrupa için bir üretim üssü haline geldiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 21/04/2004 Çarşamba
Güncelleme: 14:48 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kim bizim ülkemizde yatırım yaparsa başımız, gözümüz üstünde yeri var'' dedi. Başbakan Erdoğan, Toyota Corolla'nın Verso modelinin üretim ve ihracatının başlaması dolayısıyla Sakarya tesislerinde düzenlenen törene katıldı.

Toyota'nın Türkiye'deki fabrikasında çok ileri bir teknoloji olduğunu yineleyen Erdoğan, ''Artık buradan Kafkaslara, Ortadoğu'ya ve Türk cumhuriyetlerine açılmak mümkündür'' dedi. Tören sonunda, Toyota'nın Türkiye'deki genel müdürü Koji Kobayashi, bir adet Corolla Verso'yu Başbakan Erdoğan'a hediye etti. Erdoğan da aracı Sakarya Valiliği'ne armağan etti.

Seri üretim başladı

Toyota Motor Avrupa Başkanı ve CEO'su Shuhei Toyoda, şirketin 140 bin araç üreteceğini belirtirken, bunun 130 binlik bölümünün ihraç edileceğini söyledi. Toyoda, Corolla Verso'nun Türkiye'de üretilerek 30 ülkeye satılacağını da belirterek, "Bu yıl Toyota Türkiye, yaklaşık 140 bin araç üretecek ve bunun 130 binini ihraç edecek" dedi.

Toyota'nın sadece Türkiye'deki Adapazarı fabrikasında üretilecek modeli Corolla Verso'nun seri üretimi ve ihracatına törenle başlandı. Törende konuşan Toyoda, Corolla Verso'nun üretimi için Türkiye fabrikasının seçilmesinin bir tesadüf olmadığını, Türkiye'nin, Toyota'nın Avrupa faaliyetleri için bir üretim üssü haline geldiğini anlattı. Törene, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Toyota Onursal Başkanı Shoichiro Toyoda ile çok sayıda davetli katıldı.

Ücretler 300 euro civarında
Toyota Türkiye Üretim Genel Müdürü Tamer Ünlü, Türkiye piyasasına ilişkin bir soruya karşılık, bu yılki piyasanın geçen yıla göre kesinlikle çok daha iyi olduğunu ve Toyota olarak her yıl satışlarını artırdıklarını belirterek, üretimin yüzde 10'unun iç piyasada satılmasını öngördüklerini bildirdi. Ünlü, Toyota'nın 10-12 yıl sonra Türkiye'de üretiminin çok daha iyi sonuçlarını ve meyvelerini toplayacağını söyledi. Toyota'nın Adapazarı'nda yaklaşık 2 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten Ünlü, ihracatına başlanan Corolla Verso'nun fiyatının 36 ile 55 milyar lira arasında değiştiğini kaydetti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce