|

Türkiye'deki konut pazarına Körfez'den büyük ilgi var

Körfez bölgesinde petrol fiyatları nedeniyle likidite artışına dikkat çeken bölgenin en büyük yatırımcıları,Türkiye'de yatırımların geri dönüşünün yüzde 30 olduğuna dikkat çekti

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/2006 Perşembe
Güncelleme: 14:19 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

6. Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Real Capita BSC Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed El Tawash, ''Türkiye'de yatırımlarda yüzde 30 geri dönüş var. Bu her yatırımcının ağzını sulandıracak rakam. Avrupa'da bu yüzde 5-10 arasında'' dedi. El Tawash, nüfusunun 70 milyon olmasının ve Güneydoğu Avrupa'da en hızlı büyüyen ekonomi olmasının Türkiye'ye büyük avantajlar sağladığını belirterek, "Biz de gözümüzü açtık, gözümüzü bu ekonomiye doğrulttuk" dedi.

Körfez bölgesinde petrol fiyatları nedeniyle daha fazla likidite sağlandığına işaret eden Tawash, Türkiye'deki konut pazarına ilginin artarak devam edeceğini söyledi.

Tutsat (tutulu satış- Mortgage) kanununun çıkmasıyla 2. el pazarının da hareketlilik kazanacağını işaret eden Tawash, kanunun sektöre büyük avantajlar getireceğini söyledi. Tawash, "İlk defa bu kadar güvende hissediyoruz. Doğru zaman budur. Biz Türkiye'de yatırım yapmak için çok istekliyiz. Doğru formüller ve doğru operasyon partneri bulmamız lazım'' diye konuştu.

Tevfik Türel'in'Allah'ın Arabı' gafı tepki çekti

Türkiye'de konut sektöründe yaşanan gelişmeleri anlatan GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Türel, ''Buradaki Arap konuklardan özür dileyerek söylüyorum. (Allahın Arabı) diye bir laf vardır. Allahın Arapları gelip bize bu işi öğretiyorlar. Bizim burada master plan oluşturmamız şart'' diye konuştu. Türel'in sözleri salonda bulunan bazı dinleyicilerin tepkisini çekti.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce