|

Türkiye’nin ikinci ihracat pazarı

Türkiye ile İngiltere arasında 2017’de belirlenen 20 milyar dolarlık ticaret hedefi yakalandı. Ekonomide iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek arttığını dile getiren İngiltere Başbakanlık Türkiye Ticaret Elçisi Lord Robin Janvrin, “Türkiye’nin ikinci ihracat pazarıyız. Türkiye ve Birleşik Krallık arasında gelişen bir ticari ilişki var” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 29/03/2019 Cuma
Güncelleme: 01:00 - 29/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Londra'da Westminster Sarayı'nın yanındaki Big Ben isimli ünlü saat kulesi.
Londra'da Westminster Sarayı'nın yanındaki Big Ben isimli ünlü saat kulesi.

İngiltere Başbakanlık Türkiye Ticaret Elçisi Lord Robin Janvrin, Türkiye'nin ikinci ihracat pazarı olduklarını belirterek, "Türkiye ve Birleşik Krallık arasında gelişen bir ticari ilişki var. Bu, iki taraf için de çok önemli bir değer ifade ediyor" dedi. Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin çok olumlu seyrettiğini vurgulayan Lord Janvrin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından 2017'nin başlangıcında hazırlanan 20 milyar dolarlık ticaret hedefini yakaladık" ifadelerini kullandı.

BUTEKOM'A 'SAVUNMA' ZİYARETİ


Lord Janvrin, beraberinde İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ile İngiltere'de savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileriyle, Türkiye ve İngiltere arasında iş birliği ve ticaretin geliştirilmesi için Bursa'da temaslarda bulundu. Bursa Teknoloji Koordinasyon Ar-Ge Merkezinde (BUTEKOM), Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi'ni ziyaret eden heyet ve Bursalı iş adamları arasında iş birliği ve koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla karşılıklı sunumlar yapıldı.

AFRİKA VE ASYA'DA İŞ BİRLİĞİ MESAJI

  • Ticaret Elçisi Janvrin, Türkiye ve İngiltere arasında savunma sanayisi alanındaki ticaretin geliştirilmesini de önemsediklerini, delegasyonun bu konuda görüşmeler yaptığını ifade etti. Janvrin, şunları kaydetti: "Savunma sanayisi ve uzay teknolojilerinde Türkiye ve İngiltere'nin uzun zamandır ilişkileri var. Bugün buraya benimle gelen delegasyonla birçok alandaki fırsatları aramak ve yüksek teknoloji ile mühendislik konularında ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Üçüncü ülkelere yaptığımız ortak yatırımlar çok önemli. Türk ve İngiliz şirketleri beraberce Afrika ve Orta Asya gibi bölgelerde beraber çalışabilir. Sizin inşaat ve altyapı şirketleriniz bizim de tasarım, danışmanlık şirketlerimiz ortaklaşa iş yapabilir."
#Türkiye
#İngiltere
#Lord Robin Janvrin
#Ticaret
#İhracat
5 yıl önce