|

Ülker, yabancı ortakları 4'ledi

Daha önce Cargill, Barilla ve Hero ile ortaklık kuran Ülker, kahvaltılık tahıl gevrekleri alanında dünya devi Amerikalı Kellogg'la işbirliği yaptı

Yeni Şafak
01:00 - 30/11/2005 Çarşamba
Güncelleme: 10:54 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Ülker, yabancı ortakları 4'ledi

Daha önce Amerikan Cargill ile nişasta ve tatlandırıcı, İtalyan Barilla ile makarnada ve İsviçreli Hero ile de bebek maması alanında ortak yatırımlara imza atan Ülker, kahvaltılık tahıl gevrekleri alanında da dünya devi Amerikalı Kellogg'la ortaklık kurdu. İşbirliği ile kahvaltılık tahıl gevreklerinin bir bölümü Türkiye'de üretilecek. Yüzde 50-50 ortaklık ile kurulan Kellogg Med şirketi tarafından Ülker Kellogg's markası ile satış ve pazarlama yapılacak.

Ortaklığa ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, Ülker Grubu'nun dünyanın en büyük gıda devleriyle iç ve dış pazarlarda rekabet ettiğini, bu yarışın bazen yeni ortaklıklara, yeni yatırımlara vesile olduğunu söyledi. Yurdagül, Ülker Grubu ve Kellogg'un bir süredir işbirliği içinde olduğunu, Kellogg ürünlerinin Türkiye'de Ülker Grubu şirketlerinden Merkez Pazarlama tarafından dağıtıldığını vurgulayarak, "Önümüzdeki aylarda Ülker Kellogg's'un mısır gevreği çeşitleri Ülker'in Besler fabrikasında üretilecek ve Ülker Grubu'nun pazarlama şirketlerinden Atlas Gıda tarafından dağıtımı yapılacaktır" diye konuştu.

12-13 milyon avroluk yatırım

Ülker AR GE ve İş Geliştir- me Grup Başkanı Zeki Sözen, işbirliğinin bugün Türkiye için geçerli olduğunu ancak, başka pazarlar için de çalışma imkanlarının araştırılacağını belirtti. Sözen, ilk aşamada üretilemeyen ürünlerin ithal edileceğini ifade ederek, yatırımın, bina dahil maliyetinin 12-13 milyon avro olduğunu kaydetti. Türkiye'de 5 yıllık bir dönemde bugünkü tahıl gevreği tüketiminin 10 katına çıkmasının hedeflendiğini anlatan Sözen, üretimin 2006'nın 2. yarısında başlaya- cağını söyledi.

Kellogg Med Yönetim Kurulu Üyesi David Lawlor ise Kellogg'un 100 yıllık bir firma olduğunu belirtti. İrlanda'da 10, ABD ve İngiltere'de 5-6 kilogram olan kişi başı tahıl gevreği tüketiminin Türkiye'de 70 gram olduğunu bildiren Lawlor, "Bu da bize bu alanda büyük bir fırsat olduğunu gösteriyor"dedi.

29 Kasım eski takvimde "ülker fırtınası" olarak geçiyor

Ülker Grubu Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu da, güne iyi başlamak için kahvaltının atlanmaması gerektiğini ifade ederek, kahvaltı gevreklerinin iyi bir enerji kaynağı olduğunu bildirdi. Bu arada, toplantı öncesinde yapılan duyuruda, 29 Kasım'ın eski takvimde "ülker fırtınası" olarak geçtiği belirtildi.

Kellogg Med Genel Müdürü İsmail Kafescioğlu da, Türkiye'de her 100 haneden sadece 15'inde tahıl gevreklerinin yıl boyunca bir defa bulunduğunu ifade ederek, ürünün satış rakamının 5 bin ton olduğunu bildirdi.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce