|

Uluslararası CEO arayışı

Türkiye'nin otomobilini yapacak Ortak Grişim Grubu, şirketin başına geçecek CEO için uluslararası çapta arayışını sürdürüyor. Kurulma aşamasında olan şirket için çalışacak yönetim kadrosu, TOBB'un İstanbul binasındaki ofiste çalışıyor. Nobel Ödüllü Aziz Sancar’ın yeğeni Metin Sancar'ın; ekibin başında değil bir parçası olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 09:02 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Ortak Grişim Grubu, şirketin başına geçecek CEO için uluslararası çapta arayışını sürdürüyor.
Ortak Grişim Grubu, şirketin başına geçecek CEO için uluslararası çapta arayışını sürdürüyor.

Yerli otomobil için yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’nin otomobilinde ortak olan Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu; şirket kurma çalışmalarına odaklandı. Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (OGG), kurulacak şirketin CEO’su için yurtiçi ve yurtdışındaki Türk yöneticiler ile görüşmeler yapıyor.

TÜKETİCİNİN TALEBİ İÇİN TÜRKİYE GENELİNDE ANKET

İstanbul’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) binasında tahsis edilen ofiste 30 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdüren OGG, “Türk sanayisi ve teknolojisi açısından bir dönüm noktası olacağını düşündüğümüz bu proje için teknoloji ve tüketici trendlerini de izleyerek sektörde tamamen farklı bir konumlanma sağlayacak kapsamlı bir strateji oluşturmaktayız. Teknik ve finansal analiz çalışmalarımızı da bu kapsamda sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

  • 3 MODELE 15 YILLIK YATIRIM PLANI
  • Türkiye’nin otomobilinde Türk halkının görüş ve beklentilerine göre şekilleneceğini söyleyen grup, tasarım ve Türkiye genelinde çok kapsamlı ve profesyonel bir tüketici araştırması yürütüyor. Üç fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlanıyor. Proje, orta vadede tek bir platform üzerinde üretilecek 3 farklı elektrikli araç modelinden oluşacak.
YÜKSEK STANDARTTA ÜRETİM

Uluslararası markalar ile rekabet edecek yerli marka aracın ilk modelini 2019 yılında prototip, 2021 yılının sonunda seri üretime geçiş olarak planlanıyor. Türkiye’nin Otomobili en yüksek standartlarda üretilecek ve geliştirilecek olup, sanayi ve teknoloji açısından da bir kaldıraç vazifesi görecek. İkinci etapta ise elektrikli Türk araçlarını sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünya pazarında talep gören uluslararası bir marka haline getirmeyi hedefleniyor. Tüm bu çalışmalar için ise OGG tarafından birkaç ay içerisinde şirket kurulacak.

ÖN SİPARİŞ ALINMIYOR

Ön sipariş konusuna da açıklık getiren OGG'nun açıklamasında şunlar kaydedildi: “Türk halkının projeye ilk günden bu yana verdiği desteği görmekten büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Bunun en büyük örneğini, üretilecek araca şimdiden büyük bir talep gelmesinden görüyoruz. Ancak, şu aşamada bir ön sipariş alma durumu söz konusu olmadığını belirtmemiz gerekir. Üretim yeri kararı ise yapılmakta olan teknik ve finansal analiz çalışmalarının tamamlanmasını müteakiben verilecektir."


Türkiye’nin Otomobili için kurulacak şirketin Üst Düzey Yöneticisi (CEO) konusunda ismi ön plana çıkan Nobel Ödüllü Aziz Sancar’ın yeğeni ve eski TAI Helikopter Grup Başkanı Metin Sancar’ın ekibin başında olmayacağı ama ekibin bir parçası olduğu öğrenildi. Yeni kurulacak şirketin CEO seçimi için Türkiye’de ve dünyada araştımralar yapan OGG, diğer üst yöneticileri de henüz belirlemedi.OGG, son olarak startejik bir yol haritası çıkarılması için dünyaca ünlü Amerikan şirketi Boston Consulting ile anlaşmıştı.

#CEO
#Şirket
6 yıl önce