|

Üsküdar'da 4 mahallede büyük dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Üsküdar Belediyesi İstanbul'da kentsel dönüşüm için güçbirliği yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 00:21 - 27/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Üsküdar'da 4 mahallede büyük dönüşüm​
​Üsküdar'da 4 mahallede büyük dönüşüm​

Üsküdar'ın Çamlıca Kirazlıtepe, Güzeltepe, Sultanmurat ve Yavuztürk mahallelerinde 186 bin metrekarelik alanda yapılacak dönüşüm 1.5 yıl içinde tamamlanacak. Projede öngörülen dönüşüm yaklaşık 600 milyon liraya mal olacak. İlk fazda dönüşüme uğrayacak binaların yıkım işi dün düzenlenen törenle başlatıldı. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Etkinlik kapsamında Kiraztepe Mahallesi’nde ilk etapta beş binanın yıkımı gerçekleştirildi.

750 BİNAYI ETKİLİYOR

Proje, Çamlıca Camii’nin eteklerini hem camiyle uyumlu estetik bir görünüme hem de depreme dayanıklı yaşam alanlarına kavuşturacak. Dönüşüm toplamda 750 binada gerçekleştirilecek. Belediye ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılan görüşmelerde 750 haneden 400’u ikna edildi. 1.5 yıl gibi bir sürede tamamlanması planlanan dönüşümün maliyeti 500-600 milyon lira civarında olması planlanıyor. Dönüşümün maliyetinin yüzde 80’ini Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ karşılayacak kalan yüzde 20’lik kısmı ise 180 aya varan vadelerle vatandaş borçlanmasıyla karşılanacak.

İstanbul'da riskli bina sayısı 600 bin

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, törende yaptığı açıklamada istanbul’da riskli bina sayısının 600 bin civarında olduğunu söyledi. Proje için vatandaşlardan anlayış beklediğini belirten Özhaseki, “Kimseyi mahallerinden çıkarmayı asla düşünmüyoruz. Yeni yapılar ortaya çıktığında şu anki değeri 1 ise yeni değeri en az 3 olacak" diye konuştu.


#İstanbul
#Üsküdar
#Kentsel Dönüşüm
7 yıl önce