|

Yıla olumlu gelişmelerle başladık

Kamu bankalarının başlattığı kart yapılandırması özel bankaların da gündemine girdi. Tüm seyahat planını bir arada sunan kredi kartı Shop&fly ile kart pazarına yeni bir soluk getirdiklerini belirten Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Sektörün önceliği ödeme güçlüğü çeken müşteriye destek olmak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2019 بدھ
Güncelleme: 00:16 - 30/01/2019 بدھ
Yeni Şafak
Fuat Erbil ve Işık Akdemir Evlioğlu
Fuat Erbil ve Işık Akdemir Evlioğlu

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, 2018'in, hem bankacılık hem de ülke ekonomisi için zor bir yıl olduğunu ancak en zor dönemlerin, tamamen en kalbi ve samimi duygularla, geride kaldığını düşündüğünü söyledi. Olumlu gelişmelerle bu yıla başladıklarını belirten Erbil, “Yeni kredi kartı Shop&Fly ile müşterilerin hayatına değer katacak, alışveriş keyfini fırsata çevirecek, kredi kartı pazarına yeni bir heyecan getireceğiz. Geleceğe daha güçlü ve inançla bakıyoruz. Kredi kartı pazarı 2018'de 800 milyar liraya yaklaşan bir ciro büyüklüğüne ulaştı. Bizim banka olarak geçen yıl pazar büyümemiz yüzde 18 oldu. 7 milyonluk tekil müşterilere değişik kart programları ile ulaştık” bilgisini verdi.


Gezmeyi sevene hitap edecek

  • Son 5 yılda kredi kartıyla yapılan seyahat harcamalarının yüzde 104 artarak 71 milyar liraya ulaşması Garanti Bankası'nı yeni ürününe yönlendirdi. Kart, alışveriş dahil tüm seyahat planını aynı çatı altında toplayacak. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Işık Akdemir Evlioğlu, shop&fly ile bankanın 9,5 milyon adet olan kart sayısını bu yıl toplamda yüzde 15 arttırmayı hedeflediğini söyledi. Kart ile istenilen hava yolu şirketinden ister millerle istenirse para ödeyerek bilet alınabiliyor, otel rezervasyonu yapılabiliyor, şoförlü yada şoförsüz araç kiralanabiliyor ve lounge hizmeti alınabiliyor.

Rötar da kazandırıyor

Kartı mevcut kartlardan ayıran önemli özelliklerden bir ise uçuşların rötarı durumunda mil kazandırmak olarak sunuluyor. Her yarım saat rötara 500 mil verdiklerini belirten Evlioğlu, “Yeni kartımız 4 çeşitten oluşuyor. Rötar durumunda verdiğimiz maksimum mil 3 bin. Bunun yanı sıra en düşük mil kazanımı 1 liralık alışverişte 1 mil. Kart türüne göre bu 1,5 mile kadar çıkıyor” dedi.

Ödünç mil alınabiliyor

Kart aynı zamanda seyahatini milleriyle yapmak isteyen ancak yeterli milleri olmayanlara mil satın alma imkanı da veriyor. Satın alınan miller 18 aylık süre içerisinde toplanan millerle geri ödenebiliyor. Söz konusu süre içerisinde ödeme için yeterli mil toplanamadığı durumlarda ise satın alınan milin parasal karşılığı karta yatırılıyor.

  • Önceliğimiz Ödeme Güçlüğü Çekenlere Destek
  • Toplantıda gündeme dair soruları Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil yanıtladı. Erbil, kamu bankaları önceliğinde başlatılan kredi kartı yapılandırmasının ödeme güçlüğü çeken kişiler için yerinde bir karar olduğunu söyledi. Erbil, “Türkiye genelinde ödemede güçlük çeken kart sahibinin toplam bakiyesi 6 milyar lira. Bu rakam görece olarak az bir rakam. Kart rekabeti olarak görmüyoruz konuyu. Bir refinansman önerisi. Sonuçta eger bu konuda bir sarmala girildiği düşünülüyorsa bir fırsat refinansman. Biz sektör olarak zaten ödeme güçlüğü içinde olan her türlü müşterimize onun ödemelerini rahatlatacak alternatifler sunuyoruz. Bu hep böyle oldu ve böyle olmaya devam edecek” dedi.
  • NPL ORANI 4,5
  • Müşterilerinin zor duruma düşmesini istemediklerini ve onları çevirmek için ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çeken Erbil konuşmasını şöyle sürdürdü: “Banka olarak 2018’i 4,5 NPL oranı ile kapattık. Sektör genelinde işsizlik oranındaki değişimle NPL’de bir artış olabilir ama 2008’i göreceğimizi hiç mi hiç zannetmiyorum.”

#Garanti Bankası
#Fuat Erbil
#Shop&fly
5 سال واپس