|

‘Yıldızlar’dan yağan katkı

Bu yıl ‘dijitalleşme’ vurgusuyla yapılan Senenin Yıldızları projesi; Yıldız Holding’e dört yılda 159 milyon dolarlık katkı yaptı. Etkinliğin ödül töreninde konuşan Murat Ülker, "Hayatta kalmak için dijitalleşme şart" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:48 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Törene Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Pladis CEO’su Cem Karakaş, Pladis MENA, TR & CA CEO’su Mehmet Tütüncü, Yıldız Holding Genel Müdürü Hüseyin Avni Metinkale katıldı.
Törene Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Pladis CEO’su Cem Karakaş, Pladis MENA, TR & CA CEO’su Mehmet Tütüncü, Yıldız Holding Genel Müdürü Hüseyin Avni Metinkale katıldı.

Yıldız Holding'in 2008'den bu yana düzenlediği Senenin Yıldızları (Stars of the Year) ödül töreni bu sene ilk kez global ölçekte gerçekleşti. Yıldız Holding bünyesindeki tüm şirketlerin katılımı neticesinde Senenin Yıldızları ödülleri için 206 proje katılımıyla başvuru sayısında tüm zamanların rekoru kırıldı. Ödüle başvuran projelerin 2016 yılında Yıldız Holding'e katkısı 42 milyon dolar, son dört yılda geliştirilen 549 projenin holdinge toplam katkısı ise 159 milyon dolar oldu. Stars of the Year etkinliğinde bu yıl dijitalleşmeye vurgu yapıldı.



SİRİ İLE ARKADAŞ OLUN


Törende konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, dijitalleşmenin her zaman ödüllendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve “Moda olduğu için değil, cazip olduğu için değil hayalperest olduğum için değil ama hayatta kalmak için dijitalleşmek gerekiyor. Hayatta kalmak için önce hava, su sonra Ülker ama bunun için Ülker'in dijital olması gerekiyor. Fortune 500 listesindeki şirketler son 50 yılda yok oldu. Accenture CEO'su bunun nedenini dijitalleşmemelerine bağlıyor” dedi. Dijitalleşmenin bir düşünme şekli olması gerektiğine vurgu yapan Murat Ülker, şöyle devam etti: “Bunun takıntımız olması lazım. Nesnelerin İnterneti ile bağlantı kurmamız lazım. Siri ile arkadaş olmamız lazım. Yaptığımız her içi çabucak yapmalıyız, ilk seferde doğru yapmalıyız. Ancak bunu dijitalleşmeyle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.




BU YIL 7 BİN KİŞİYİ DAHA İSTİHDAM EDERİZ


Ödül töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ise 2016 yılında tüm dünyada 1,4 milyar lira yatırım yaptıklarına işaret etti. Ülker, “Bunun yarısını Türkiye'ye gerçekleştirdik. Şu anda 56 bin kişiyiz ve 40 bin kişimiz Türkiye'de istihdam ediliyor. Son beş yılda ise 3,7 milyar lira yatırımımız olmuş. Yine 2,7 milyar lirası Türkiye'de. Büyümeye ve hızımızı artırmaya devam ediyoruz. 2016 yılında 4.500 kişilik yeni istihdam sağladık. Bu yıl 7 bin kişi daha aramıza katılacak” dedi. Bu yıl ödüle başvuran projelerin 2016 yılında Yıldız Holding'e katkısının 42 milyon dolar olduğuna işaret eden Ali Ülker, “Son dört yılda geliştirilen 549 projenin holdinge toplam katkısı ise 159 milyon dolar oldu” bilgisini verdi.


#Yıldız Holding
#Murat Ülker
7 yıl önce