6.2'lik İstanbul depremi "Büyük İstanbul depremi"ni tetikler mi? İstanbul fayı kırıldı mı, sonucu ne olur?

15:54, 23/04/2025, Çarşamba
Yeni Şafak
6.2'lik İstanbul depremi "Büyük İstanbul depremi"ni tetikler mi? İstanbul fayı kırıldı mı, sonucu ne olur?

İstanbul ve çevresinde etkili olan Marmara Denizi merkezli depremler, bölgede tedirginliği artırdı. Art arda yaşanan sarsıntıların ardından gözler bir kez daha bilim insanlarına çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremlerin Marmara’daki aktif fay hattının bir kez daha kendini hatırlattığını belirtti. Görür, özellikle İstanbul’a yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların ve yerel yönetimlerin depreme hazırlık konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Marmara’daki sismik hareketliliğin ciddiyetine dikkat çeken Görür, “Bu tür depremleri ciddiye alın, büyük Marmara depremi kapıda olabilir,” uyarısında bulundu.

İSTANBUL'DA 6.2 ŞİDDETİNDE DEPREM

İstanbul ve çevre illerde hissedilen art arda depremler, bölge halkında paniğe neden oldu. En büyüğü 6.2 olan sarsıntılar sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyarıda bulundu. Uzman isim sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Marmara Denizi'nde aktif olan Kumburgaz Fayı'na dikkat çekti.

İSTANBUL'DA 6.2 ŞİDDETİNDE DEPREMİstanbul ve çevre illerde hissedilen art arda depremler, bölge halkında paniğe neden oldu. En büyüğü 6.2 olan sarsıntılar sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyarıda bulundu. Uzman isim sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Marmara Denizi'nde aktif olan Kumburgaz Fayı'na dikkat çekti.

ART ARDA DEVAM ETTİ

23 Nisan 2025 Çarşamba günü İstanbul Silivri açıklarında art arda depremler meydana geldi. En şiddetlisi 6.2 büyüklüğünde ölçülen depremler, İstanbul'un yanı sıra Marmara Bölgesi'ndeki birçok şehirde hissedildi. Sarsıntılar, bölgede ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarda büyük endişeye neden oldu.

ART ARDA DEVAM ETTİ23 Nisan 2025 Çarşamba günü İstanbul Silivri açıklarında art arda depremler meydana geldi. En şiddetlisi 6.2 büyüklüğünde ölçülen depremler, İstanbul'un yanı sıra Marmara Bölgesi'ndeki birçok şehirde hissedildi. Sarsıntılar, bölgede ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarda büyük endişeye neden oldu.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı

"12 sularında Silivri açıklarında 4,0 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay, enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor"

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı"12 sularında Silivri açıklarında 4,0 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay, enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor"

"ASIL DEPREM DAHA BÜYÜK"

Naci Görür yaptığı son açıklamada şunları paylaştı:

"İstanbul'da Marmara Denizinde, Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem oluyor. Değişik büyüklükte. Bunlar Marmara'da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7'nin üzerinde olacak.

"ASIL DEPREM DAHA BÜYÜK"Naci Görür yaptığı son açıklamada şunları paylaştı:"İstanbul'da Marmara Denizinde, Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem oluyor. Değişik büyüklükte. Bunlar Marmara'da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7'nin üzerinde olacak.

Deprem deprem olduğu zaman konuşulmayacak kadar önemli bir konudur. Depremin olmadığı zaman konuşup önlem almak lazım. Bunu başta hükümet, sonra belediye ve halk el ele vererek kenti depreme hazırlaması lazım. Kentsel dönüşüm, bina yapmak kenti depreme hazırlamak değildir. Deprem dirençli kent apayrı şeydir. Artık gerekeni halk yapmalıdır. Yapacağı şey gözetim ve denetimdir."

Deprem deprem olduğu zaman konuşulmayacak kadar önemli bir konudur. Depremin olmadığı zaman konuşup önlem almak lazım. Bunu başta hükümet, sonra belediye ve halk el ele vererek kenti depreme hazırlaması lazım. Kentsel dönüşüm, bina yapmak kenti depreme hazırlamak değildir. Deprem dirençli kent apayrı şeydir. Artık gerekeni halk yapmalıdır. Yapacağı şey gözetim ve denetimdir."
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026