Çocuklarda nefes darlığı ve göğüs hastalıkları görülüyor.
12:19, 13/01/2021, ÇarşambaG: Güncelleme: 12:58, 13/01/2021, Çarşamba
Kamplarda çocuklar soğuktan kaçarken astıma yakalanıyor
Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarından kaçarak İdlib'deki kamplara sığınan sivillerin, çadırlarını eski elbise, naylon ve plastikleri yakarak ısıtmaya çalışması başta astım ve bronşit olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
Suriye'de Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınır hattına sığınan yüz binlerce sivil imkansızlıklar içinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Kamplarda ısınmak için kullanılan malzemenin astım, bronşit gibi çeşitli solunum yolu hastalıklarına sebep oluyor.

Zararları yakacaklar sebebiyle koronavirüse yakalanma ihtimali de yükseliyor.

Yakacak bulunmaması nedeniyle ailelerin, tezek, plastik, ayakkabı, eski elbise ve naylon yakarak ısınabiliyor.

Yakacağa verecek paraları olmadığı için bu zararlı maddeleri yakmaya zorunda kalıyorlar.

Yüz binlerce sığınmacı imkansızlıklar içinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Çadırlarda yakılan maddeler kampta sık sık yangınlara ve insanlarda nefes darlığı ve astım gibi birçok hastalığa yol açıyor.

2017-2020 döneminde yaklaşık 2 milyon sivil, Rusya ve rejim güçlerinin saldırılarında Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.


