|

20 kilometrelik feribot kuyruğu

Tatillerini geçirmek üzere yola çıkan ve Çanakkale-Boğaz hattındaki feribotları kullanmak isteyen binlerce aracın sürücüsü, yoğunluğa neden oldu. Gelibolu-Lapseki ile Eceabat-Çanakkale iskelelerinde araç kuyrukları zaman zaman 20 kilometreye kadar ulaştı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2015 Cuma
Güncelleme: 22:17 - 16/07/2015 Perşembe
Diğer

Ramazan Bayramı tatilini Ege Bölgesi'nde geçirmek isteyen vatandaşlar Eceabat iskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. 20 kilometrelik feribot kuyruğunu eritmek için 7 feribot aralıksız çalıştı. Ramazan Bayramı tatili için Çanakkale güzergahını tercih eden vatandaşlar, iskelelerde yoğunluğa neden oldu.


12 GEMİYLE SEFERLER DEVAM ETTİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, vatandaşların mağdur olmaması amacıyla seferleri, gemiler dolunca tarifedeki saatleri beklemeden yaptı. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Çanakkale-Kepez, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarındaki seferler 12 gemiyle sürdürüldü.


TARTIŞMALARA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Doldur boşalt sistemiyle çalışan feribotlara rağmen, kuyruk her geçen saat daha da uzadı. 30 dereceyi aşan hava sıcaklığında araçlarıyla adım adım ilerleyen vatandaşlar ise büyük sıkıntı çekti. Bazı vatandaşlar araçlarını bırakıp gölgelik yer ararken, bazıları da camları örtüp aracın içerisini gölgelendirmeye çalıştı. Uzun araç kuyrukları nedeniyle sürücüler arasında zaman zaman yaşanan gerginlik ve tartışmalara ise jandarma ve polis ekipleri müdahale etti. Her bayram tatilinde benzer görüntülerin yaşandığını söyleyen bazı vatandaşlar ise artık bu duruma alıştıklarını ifade ettiler. Bazı sürücüler, İstanbul - Çanakkale arası yaklaşık 300 kilometrelik yolu 7 saatte geldiğini belirttiler.



Serinlemek isterken sefere engel oldular


Öte yandan Çanakkale'de iki arkadaş, serinlemek için girdikleri denizde feribotu fark edemeyince seferlerin aksamasına neden oldu. Dün sabah Çanakkale Belediyesine ait marina önünden suya giren iki kişi, bir süre açığa doğru yüzdükten sonra kendilerine yaklaşan “Alınteri-8” adlı feribotu fark edemeyip iskele ağzına doğru yöneldi. Çevredeki vatandaşların uyarmaları üzerine kıyıya doğru yüzmeye başlayan bu kişiler, feribotun geri manevra yapmasının ardından bölgeden ayrılabildi. Belediye ekiplerinin yardımıyla denizden çıkarılan iki arkadaş, feribot seferlerinde aksamaya neden oldu.



#Ramazan Bayramı
#Ramazan Bayramı tatili
#Çanakkale Boğazı
9 yıl önce