200 milyonu Burhanettin Bulut mu aldı?

Erdal Kılınç
04:00, 22/09/2025, PazartesiG: Güncelleme: 04:11, 22/09/2025, Pazartesi
Yeni Şafak
200 milyonu Burhanettin Bulut mu aldı?
Aziz İhsan Aktaş, Burhanettin Bulut, Özgür Özel.

CHP’deki yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Aziz İhsan Aktaş, “CHP’de Genel Başkan Yardımcısı’na 200 milyon rüşvet verdim” açıklamasında bulundu. CHP kulislerinde bu kişinin Burhanettin Bulut olduğu iddia edildi. Bulut’un öğrencilik yıllarında Genel Başkan Özel ile ev arkadaşı olduğu öğrenildi.

CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Aziz İhsan Aktaş, belediyelere yönelik yapılan yolsuzluk soruşturmasının başkanların kendi aralarındaki çekişmeler nedeniyle başladığını söyledi. TYT Türk kanalında Gazeteci Nuray Başaran’ın konuğu olan Aktaş, hangi partiden kaç ihale aldığını da anlattı.

68 MİLYONLUK DÜKKÂN

Aktaş, yayında “CHP Genel Başkan yardımcılarından birine 200 milyon lira rüşvet verdiğini” iddia etti. Yeni Şafak’ın edindiği bilgilere göre; parti kulislerinde sözkonusu Genel Başkan Yardımcısı'nın Adana Milletvekili Burhanettin Bulut olduğu konuşuluyor. Bulut’un yeni mezun oğluna Adana’nın merkezinde 68 milyonluk bir dükkân alması, geçmişte de rüşvet iddialarını gündeme getirmişti.

Burhanettin Bulut
Burhanettin Bulut

Özel’in okul arkadaşı

Burhanettin Bulut, Genel Başkan Özgür Özel gibi Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. İzmir’de başlayan tanışıklık, siyasette de devam etti. Özgür Özel’in en güvendiği isimler arasında yer alan Bulut’un, aynı zamanda Özel’in de Ankara’dan ev arkadaşı olduğu öğrenildi.


Muhalifler yolsuzluk iddianamesini bekliyor
Gündem
Muhalifler yolsuzluk iddianamesini bekliyor
İBB iştiraklerinde Sayıştay incelemesi
Gündem
İBB iştiraklerinde Sayıştay incelemesi
Bayrampaşa Belediyesi’nde Başkanvekili seçimi
Gündem
Bayrampaşa Belediyesi’nde Başkanvekili seçimi
Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması: Hasan Mutlu tutuklandı
Gündem
Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması: Hasan Mutlu tutuklandı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026