|

25 kişilik kredi kartı çetesi 'Beyaz Dalga'yla yakalandı

Kredi kartlarını kopyalayarak çoğalttıkları ve bu kartlardan 650 bin euro para çektikleri iddia edilen 25 kişilik şebeke, 'Beyaz Dalga' adı verilen bir operasyonla yakalandı.

Yeni Şafak
00:00 - 6/09/2004 Pazartesi
Güncelleme: 18:49 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
25 kişilik kredi kartı çetesi

'Beyaz Dalga'yla yakalandı
---------------------- manset ---------------------

Antalya'da, yerli ve yabancı turistlere ait kredi kartlarını yasadışı yollarla kopyalayarak çoğalttıkları ve bu kartlardan 650 bin euro para çektikleri iddia edilen 25 kişilik şebeke yakalandı.

Alman vatandaşları başta olmak üzere, Türkiye'ye gelen yabancı turistlere ait kredi kartı ve pin kodlarını yasadışı yollarla temin edilmesi ve temin edilen bu bilgilerin "Beyaz Plastik" denilen kartlara aktarılarak yurtiçi ve yurtdışındaki ATM'lerden para çekilmesi yoluyla kullanıldığı ihbarını alan Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, turistlerin yoğunlukta olduğu Alanya, Manavgat ve Serik ilçelerindeki yetkisiz döviz işlemi yapan post ofisleri takibe aldı.

Kopyalanan kartların bilgilerinin manyetik kart yazı cihazıyla boş kartlara yazılıp, kartın ikizinin çıkarıldığını belirleyen ekipler, ikizi kopyalanan kartların bir bölümünün cep telefonu, altın ve ziynet eşyası gibi nakde çevrilmesi kolay olabilecek parçalar alınarak bir süre sonra nakit paraya çevrildiğini ve büyük bir bölümünün de manyetik alanlı mağaza, eğlence yerlerinde nakde çevrildiğini ortaya çıkardı.

Uyuşturucu işine de bulaşmışlar

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları eş zamanlı "Beyaz Dalga" operasyonu sonucunda, aralarında yabancı uyruklu bir kadının da bulunduğu 25 kişi yakalandı.

Şebekenin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 4 adet kart kopyalama işinde kullanılan Encoder, 2 adet ethernet hup cihazı, 3 adet bilgisayar kasası, 2 adet yazar kasa, 855 adet kopyalamada kullanılan boş beyaz manyetik şeritli kart, 21 adet çeşitli bankalara ait hesap cüzdanı, 33 adet şifre yazılı kağıtlara sarılmış bulunan kart, sahte kredi kartı ile alındığı sanılan 22 adet altın ve iki kol saati, 15 adet kopyalama ile çoğaltılmış kart, çok sayıda teknik alet, 7 gram esrar maddesi, 1 gram eroin maddesi, 3 bin 286 adet ecstacy uyuşturucu hap, muhtelif boylarda sikkeyi andıran para, ve bir adet el yazması Kur'ân-ı Kerim ele geçirildi. Göz altına alınan 25 kişi, adliyeye sevk edildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce