253 şehidimize binlerce hatim

Rabia Şenol
Rabia Şenol
04:0012/07/2025, Saturday
G: 12/07/2025, Saturday
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye genelinde camilerde, 253 şehidimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. İstanbul Fatih Camii’nde ise okunan binlerce hatim, şehitlerimize hediye edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye genelindeki camilerde, 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. İstanbul’da ise Fatih Camii’nde düzenlenen programda binlerce hatim okunarak, şehitler rahmetle anıldı. 15 Temmuz Derneği'nce FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 9. yılı etkinlikleri kapsamında cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen hatim programına, İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Darbe girişiminde hayatını kaybeden 253 şehidin anıldığı programda, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş hatim duası yaptı. Fatih Camii’ni dolduran vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan hatim duasıyla 15 Temmuz gecesi vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri bir kez daha rahmetle yad etti.

AYNI RUHLA

İstanbul Valisi Davut Gül, hafta boyunca Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda Türkiye'nin her tarafında çeşitli etkinlikler yapıldığını söyleyerek, “Bu hafta boyunca sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumlarımız ve vatandaşlarımız çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz ruhunu yaşatıyor” dedi. Vali Gül, sivil toplum kuruluşları ve müftülüğün koordinasyonunda binlerce hatim okunduğunu dile getirerek, “Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Hain FETÖ terör örgütü başta olmak üzere bütün terör örgütlerini lanet ediyoruz. Allah milletimize, devletimize güç kuvvet versin” diye konuştu.



#15 temmuz
#Hatim
#Toplum
#Aktüel