|

3 günde 2'nci suikast girişimi

Suriye’nin korkusuz gazetecilerinden Hadi el-Abdallah ile kameramanı Halid el-İsa, Halep’te suikast girişiminin hedefi oldu. Son 3 günde 2’nci kez öldürülmek istenen gazeteciler, araçlarına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 18/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye direnişinin başladığı günden bu yana en sıcak çatışma noktalarında, bombalanan yerleşim alanlarında cesurca gazetecilik yaparak bölgenin dış dünyaya yükselen sesi olan gazeteci Hadi Abdallah ve kameraman arkadaşı Halid İsa, perşembe akşamı Halep'te araçlarına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralandı. Abdallah ve İsa daha 3 gün önce Halep'in Cisr-i Hac bölgesinde saldırıların hedefi olmuş ve kafalarından yaralanmıştı. 3 gün içinde 2'inci kez saldırıya uğrayan gazeteciler, patlamanın ardından bölgedeki sağlık ekipmanı ve doktor eksiği nedeniyle apartopar Türkiye'ye getirildi. Ameliyat edilen gazeteci Abdallah'ın durumu iyiye giderken, İsa'nın durumu ise ciddiyetini koruyor. Esed rejiminden gelebilecek olası saldırılara karşı, gazetecilerin bulunduğu hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.





ABDALLAH NEDEN HEDEFTE?


Rusya ve Esed rejiminin katliamlarını gerek fotoğraflarıyla gerekse haberleriyle cesur bir şekilde servis edip yerinde belgeleyen bir aktivist ve gazeteci olan Hadi el-Abdallah, bu nedenle pek çok kez saldırıların hedefi olmuş ve daha önce 3 kez yaralanmıştı. Suriye'de savaş başladığı günden buyana sahada olan Abdallah, Suriye halkının sesini duyurmak için Independent, Orient News ve TRT Arapça için bağımsız olarak çalışıyordu. Abdallah'ın çektiği fotoğraflar, Avrupa ve ABD basınında geniş yankı uyandırıyordu.



#TRT Arapça
#Hadi el-Abdallah
8 yıl önce