|

4 yıldızlı sorti

TSK’nın 26 Eylül gecesi Irak’ın kuzeyinde Metina Kampı’na düzenlediği hava harekatının görüntüleri ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın da katıldığı hava operasyonunda bölücü terör örgütüne ait 7 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları havaya uçuruldu.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:14 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türk Hava Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine 26-27 Eylül gecesi düzenlenen hava harekatının görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik birimleri, aldıkları istihbarat ve bölgede yaptıkları hava keşfi neticesinde teröristlerin önemli kamp bölgelerinden Metina'daki hedeflere yönelik hava operasyonu gerçekleştirmişti.



AKILLI BOMBALAR KULLANILDI


26 Eylül Cumartesi gecesi saat 23.40'ta başlayan hava harekatı 27 Eylül Pazar günü saat 02.20'ye kadar sürdü. Bölücü terör örgütüne ait 7 aynı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları tam isabetle vurularak imha edildi. Harekata 6 adet F-16 ve 2 adet F-4 2020 savaş uçağı katıldı. Hedefler, niteliklerinden dolayı akıllı mühimmatlarla vuruldu. 26 Eylül Cumartesi gecesi gerçekleştirilen hava harekatına Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da katıldı.







ÖNCE ZİYARET ARDINDAN HAREKAT


Ünal, operasyondan uçaktaki tüm bombalarını atmış olarak döndü. Org. Ünal, 26 Eylül Cumartesi günü terörle mücadele ve koalisyon harekâtı kapsamında gerçekleştirilen hava harekâtında görev alan Hava Kuvvetleri filolarından Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı 181'inci Jet Filo Komutanlığı'nı ziyaret etmiş, buradaki incelemelerinin ardından saat 23.30'da kalkış yaparak görev uçuşunu komuta etmişti. Orgeneral Ünal, üsse, jet uçağındaki bombalarını bırakmış halde dönmüştü.





HAKKARİ'DE 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Bu arada Hakkari'de devam eden operasyon ve yol aramasında bölücü terör örgütü mensubu 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Hakkari'de 1, Şırnak ve Bingöl'de 2, Ağrı'da 2 ve Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 3 terörist ise Habur'da teslim oldu.







Şifre çözüldü saldırı önlendi


Tunceli'de Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesinin ardından yoğun ateş altında kalarak kaçan PKK'lıların bıraktığı bir sırt çantasında örgütün şifreli eylem planları ortaya çıktı. 26 Eylül günü merkeze bağlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasındaki Yapraklı Mezrası'nda bölgedeki PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. 6 kişi oldukları belirlenen teröristler yoğun ateş altında kalıp, 2 otomatik silah ile 3 sırt çantasını bırakarak kaçtı. Arazide yapılan aramada silahlarla birlikte bulunan sırt çantalarının birinde örgüt üyelerinin kendi arasında ve Kandil Dağı ile yaptığı telsiz görüşmeleri ve telefon görüşmelerinde şifre olarak kullandığı bilgiler ele geçirildi.



EYLEM HAZIRLIĞI


Güvenlik birimleri şifreli görüşmeleri tek tek çözümleyerek, PKK'nın yapacağı saldırıları tespit etti. Güvenlik güçlerinin şifreleri çözümlemesinin ardından başta Tunceli olmak üzerine Şırnak, Hakkari, Diyarbakır bölgesinde bir çok planlanan saldırılar önlendi.



Suikast timi yakalandı


Adana'da polis ekipleri, D.D'nin (22) dört gün önce kente gelerek devlet büyükleri, asker veya polise yönelik suikast hazırlığında olduğu ihbarını aldı. Ekipler, DHPK-C'li C.Z'nin de şüpheli D.D'ye yardım etmek için Adana'ya geldiğini belirledi. Operasyonla D.D ve C.Z. yakalandı. Şüpheli D.D'nin üzerinde namlusuna mermi sürülü halde bir “glock" marka tabanca ele geçirildi


#sorti
#Yavuz Sonat Güzel
#Metina Kampı
#hava operasyonları
9 yıl önce