|

4x4’lük şampiyon

YGS’de 500 tam puan alarak 4 puan türünde Türkiye birincisi olan Ahsen Zeynep Kaya, ilk kez bu başarının elde edildiği Bingöl’ün gururu oldu. Öğretmenleri ve ailesiyle sevincini paylaşan Kaya, başarısının sırrını soranlara, “Çok çalışmaya gerek yok, düzenli çalışın yeter” diyerek cevap verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:07 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Bingöl’ün gururu
Bingöl’ün gururu

Bingöl'de özel bir lisede eğitim gören Ahsen Zeynep Kaya, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS)'de 4 puan türünde 500 tam puan alarak hem Türkiye birincisi oldu, hem de Bingöl'e ilki yaşattı. Eğitim gördüğü okulda açıklama yapan Kaya, YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6'da Türkiye birincisi olduğunu öğrendiğini ve büyük mutluluk yaşadığını kaydetti. Sınavdaki başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu belirten Kaya, “Konuları tam olarak kavramaya çalışsınlar. 'Çabuk çalışayım, konularım bitsin' değil, 'Konularım uzun sürsün ama tam olarak bitsin' demek önemli. Önüme gelen soruları çözebilmeliyim” diye konuştu.





  • “Çözemediğim soruları hocalara sordum. Önemli olan bilmediklerinizi öğrenmeniz” diyen Kaya, kitap okumaya da vakit ayrılması
  • gerektiğini vurguladı.

300 KEZ SAYFAYI YENİLEDİM


Sınava hazırlanırken, çok çalışmanın değil, düzenli çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Kaya, “Ben saatli çalışan bir insan değildim, haftalık programla çalışıyordum. Haftalık olarak belirlediğim konularımı bitiyordum ve sosyal hayata zaman ayırıyordum” şeklinde konuştu. Arkadaşları ve öğretmenlerinin kendisinden birincilik beklediğini ifade eden Kaya, “Okulda sonuçları uzunca bir süre bekledim. En az 300 kez ÖSYM sayfasını yeniledim. Birinci olduğumu görünce hem şaşırdım hem mutlu oldum hem de şoka girdim. Sonra öğretmenlerime koşup sonucu gösterdim” dedi.





KIZIMA GÜVENDİM


Baba Mehmet Emin Kaya, Zeynep'in güzel yerlere geleceğine inandığını belirterek, “Kızımı eğiten öğretmenlerine, müdürlerine, arkadaşlarına, güvendim, çocuğuma katkıda bulunduklarına inandım, sağ olsunlar” dedi.


#YGS
#Bingöl
7 yıl önce