|

7-11 Sürat Kargo

Bir dönem FETÖ’nün şirketlerinden biri olan Sürat Kargo’da acenta sahibi olan E.S, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği ifadede, Mart ayında FETÖ’nün “7-11” isminde bir plan kurduğunu belirtti. E.S., darbe girişiminden 4 gün önce tüm kadrolu personelin izinlerinin Genel Merkez’den gelen e-postayla kaldırıldığını da iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:21 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Bir dönem FETÖ'nün şirketlerinden biri olan Sürat Kargo'nun Bursa'daki bir acentasını işleten E.S., Emniyet'e verdiği ifadede ciddi iddialarda bulundu. Sürat Kargo Genel Merkezi'nden çalışanlara gönderilen e-postayla 11 Temmuz günü şirkette kadrolu olarak çalışanların izinlerinin Temmuz sonuna kadar dondurulduğunu söyleyen acenta sahibi, FETÖ adına acentalardan himmet toplayanların ismini de verdi.



KRİTİK İSİMLER KAYDIRILDI


17-25 Aralık sonrası FETÖ şirketlerinde kritik görevlerde bulunan isimleri kamufle etmek için bu şahısların Sürat Kargo bünyesine kaydırıldığını öne süren E.S, “NT mağazaları Genel Müdür Yardımcısı K.G'nin 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası İstanbul Sürat Kargo'da görevlendirildi. E. S. ise Sürat Kargo'nun Bursa Bölge Müdürü olarak görevlendirildi. Daha önceden holding bümyesindeki FETA Tekstil'in Genel Müdürüydü. F.G o dönemde Sürat Kargo Bursa Bölge Müdürlüğü görevine getirildi. Bu isim geçmişte Akyazılı Vakfı'nda müdürlük yapmıştı. Bu vakıf hakkında Harp Okuluna öğrenci sızdırdığı iddiasıyla soruşturmalar var. Bu şahıslar 15 Temmuz'a kadar şirkette çalışmaya devam etti” dedi.



HAZIRLIK YAPTIN MI?


E.S.'nin iddialarının bir kısmı şu şekilde: “2016 Mart ayında tanımadığım bir şahıs Beşevler'de bulunan acenteme gelerek '7-11 için hazırlık yaptın mı?' diye sordu. Bu esnada çocuğun elindeki telefonu aldım. 'Sana nasıl ulaşabilirim?' diye sorup telefonuna baktım. Kakao Talk diye bir program gördüm. Çocuk da profil adının Yiğit Akıncı olduğunu söyledi ve telefonunu alarak gitti. 23 Mart 2016 günü Kakao Talk isimli programı indirdim. Yiğit Akıncı ismiyle yazışmaya başladım. Şahsa cep telefonu numaramı verdim ama beni hiç aramadı. Aynı gün Kamile Kurt Öğrenci Yurdu'nda buluşma kararı aldık. Oraya gittiğimde programdan Yiğit Akıncı'ya mesaj attım. İçeriden çıkarak yanıma geldi. Kendisine '7-11 ile ilgili ne yapabilirim?' diye sorduğumda bana cevap vermedi. Bunun üzerine hal hatır sorup ayrıldım. Bu görüşmeden 1-2 hafta sonra bu şahıs profilini kapattı ve şahısla bütün bağlantımız koptu.”



İZİNLERİ İPTAL ETTİLER


“Bursa Sürat Kargo Aktarma Müdürü olarak çalışan ve 15 Temmuz sonrası işten çıkarılan E.Ş.'ye, genel merkezden 11 Temmuz günü gelen mailde, aktarma müdürlüklerinde kadrolu çalışanların izinlerinin Temmuz sonuna kadar kapatıldığı bildirilmiş. Bursa Sürat Kargo Aktarma Vardiya Sorumlusu olarak görev yaparken 15 Temmuz sonrası işten çıkarılan A.U., 16 Temmuz sabahı bana bu maille ilgili bilgi vermişti, ancak mailini kontrol ettiğimizde sözkonusu maile ulaşamadık.”



#FETÖ
#Sürat Kargo
7 yıl önce