|

Adana’da liste isyanı

Millet İttifakı Adana'da terörist cenazesine araç tahsis etmesiyle gündeme gelen Zeydan Karalar'ı büyükşehir adayı olarak belirledi. Ancak belediye meclis üyeliği listelerinin Karalar tarafından belirlenmesi CHP teşkilatını karıştırdı.

Talha Menteş
04:00 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:44 - 28/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Emrah Kozay
Emrah Kozay

Listeye tepki göstererek istifasını veren CHP İl Başkanı Emrah Kozay, sert bir açıklamayla genel merkeze yüklendi. Meclis üyesi listeleri hazırlanırken örgütün yok sayıldığını ifade eden Kozay, listelerin kendilerinden gizlendiğini söyledi. Kozay, şunları kaydetti:

CHP ÖRGÜTÜ YOK SAYILDI

"Aday listeleri örgüte gösterilmediği gibi, genel merkezin genelgesine göre listeleri seçim kurullarına teslim edecek kişileri il başkanının yetkilendirmesi gerektiği halde yine örgüte bilgi verilmemiş, yetkilendirmeler örgütün bilgisi olmadan yapılmış ve yine örgüt yok sayılmıştır."

SEÇMENİ KAYBETTİLER

  • CHP'den istifa ederek DSP'ye geçen Seyhan Belediye Başkan aday adayı Yıldıray Arıkan, CHP'nin hem seçmenini hem de yol arkadaşlarını kaybettiğini söyledi. Yeni Şafak’a konuşan Arıkan, "Burası şirket değil, CHP'de herşeyi oldu bittiye getirdiler. Partinin bir aday belirleme protokülü vardır. Halkın istediği adayları istiyoruz dediler gizli kapaklı kendi adaylarını çıkardılar. CHP köklü bir parti, kocaman bir şirket gibi yönetmeye çalışıyor. Sahibi benim diyor, CHP'nin sahibi halktır. Şu an baktığımızda halkın partisi diyebileceğimiz bir şey yok ortada" dedi.

ZEYDAN KARALAR MAHO AĞA GİBİ

Adana'nın CHP'li Karataş İlçe Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, tekrar aday gösterilmeyince partisinden istifa ettiğini ve Cumhur İttifakı'nın büyükşehir belediye başkanı adayı MHP'li Hüseyin Sözlü'yü destekleyeceğini söyledi. Zeydan Karalar'ın kendisini partisinin üstünde gördüğünü ve bu yüzden aday gösterilmediğini iddia eden Ünal, "Zeydan Karalar Adana'nın Maho ağasıdır. Biz bunca yıl emek verdik CHP iktidara gelsin diye. İşte bunlar yüzünden bu hale geliyoruz ve paramparça oluyoruz" diye konuştu.

#CHP
#Emrah Kozay
#Adana
#İstifa
5 yıl önce