|

Afrin’deki okullar için öğrenciler seferber oldu

Afrin’de, eğitim öğretime hazır hale getirilmeye çalışılan okulların ihtiyacını karşılamak için öğrenciler seferber oldu. Derslerden sonra atölyede çalışan öğrenciler, atıl durumdaki 120 sıra ile beşer kürsü ve yazı tahtasını yenileyerek bölgeye gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2018 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 29/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Afrin'deki okulların ihtiyacı olan sıraları karşılamak için öğrenciler seferber oldu.
Afrin'deki okulların ihtiyacı olan sıraları karşılamak için öğrenciler seferber oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sonrası terörden arındırılan Suriye’nin Afrin bölgesinde, eğitim öğretime hazır hale getirilmeye çalışılan okulların ihtiyacı sıraları karşılamak için öğrenciler seferber oldu.


Osmaniye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya İç Mekan Tasarım Bölümü öğrencileri, sıra yapımı amacıyla 3 hafta boyunca okul atölyesinde çalıştı. Derslerden sonra atölyede görev alan öğrencilerin baştan sona yenilediği atıl durumdaki 120 sıra ile 5 kürsü ve 5 yazı tahtası, Afrin’deki çocukların kullanması için kamyonlara yüklenerek bölgeye gönderildi.


KULLANILMAYAN SIRALARA TADİLAT

Bölüm öğrencilerinden Arif Andırın, Afrin’deki okulların eksiklerinin tamamlanması için arkadaşlarıyla çalıştıklarını söyledi. Andırın şunları söyledi: “Kendimi çok mutlu hissediyorum. Sıralar umarım kısa sürede ellerine ulaşacaktır.” Bölüm teknisyeni Vedat Kılıç ise “Kent merkezindeki okullarımızdan topladığımız, kullanılmayan sıraları atölyemizde çalışarak, tadilatını yaparak, öğrencilerimizin gayretiyle Suriye’deki Müslüman kardeşlerimize gönderdik. Burada öğrencilerimiz büyük çaba gösterdiler. Mehmetçik Afrin’de mücadele verirken biz de oradaki Müslümanlar için katkıda bulunmak istedik” dedi. Kılıç, Afrin’e 75 tekli ve 45 çiftli sıra ile beşer kürsü ve yazı tahtasını gönderdiklerini, çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

#Afrin
#Öğrenci
#Eğitim
6 yıl önce