|

Alaşehir'de Türk bayrağının caddeye serilmesine soruşturma

Manisa'da, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde dolaştırılması planlanan üzerinde Atatürk posterlerinin de bulunduğu Türk bayrağının, CHP'li Alaşehir Belediyesi tarafından, caddeye serilmesi tepki topladı. Manisa Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattı.

10:23 - 28/10/2020 Çarşamba
Güncelleme: 10:39 - 28/10/2020 Çarşamba
Metrelerce uzunluktaki bayrak ve Atatürk posterlerinin üzerinden arabalar geçti.
Metrelerce uzunluktaki bayrak ve Atatürk posterlerinin üzerinden arabalar geçti.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında dolaştırılması planlanan yüzlerce metre uzunluğunda, üzerinde Atatürk posterlerinin de bulunduğu Türk bayrağı cadde boyunca yere serildi.


Cadde üzerinde ilerleyen bazı araçlar, bayrağın üstünden geçerken, vatandaşlar duruma büyük tepki gösterdi. Bayraklar bir süre sonra yerden kaldırıldı.

Valilik harekete geçti

Tepki çeken olayla ilgili, Manisa Valiliği tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamada, "Olayın meydana gelmesinde ihmal ya da kusuru bulunanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.


Belediye başkanından skandal savunma

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Türk bayrağı ve Atatürk posterinin bin metre olmasından dolayı olayın meydana geldiğini savunarak duruma tepki gösterenleri suçladı.


#manisa
#alaşehir
#türk bayrağı
#cadde
#yere serildi
#chp
#belediye
3 yıl önce