|

Amerikan küstahlığı!

ABD Başkanı Trump ve yardımcısı Pence, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD’li Papaz Brunson konusunda Türkiye’ye küstahça tehdidler savurdu: Türkiye, Brunson’u derhal serbest bırakmazsa Türkiye’ye önemli yaptırımlar uygulanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2018 Cuma
Güncelleme: 02:59 - 27/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Papaz Andrew Craig Brunson, Türkiye ile ABD ilişkilerini gerdi.
Papaz Andrew Craig Brunson, Türkiye ile ABD ilişkilerini gerdi.

FETÖ ve PKK adına casusluk yaptığı için yargılanan ABD’li Papaz Andrew Craig Brunson, Türkiye ile ABD ilişkilerini gerdi. ABD, sağlık sorunları nedeniyle tutukluluğu ev hapsine çevrilen Brunson konusunda Türkiye’ye küstahça tehditler savurdu. Ankara’nın bu tehditlere cevabı çok sert oldu.

İLK TEHDİT PENCE’DEN

Washington’dan ilk küstah tehdit fanatik evanjelist olarak bilinen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’den geldi. Önceki gün Papaz Brunson’la telefonda görüşen Başkan Yardımcısı Pence, ardından katıldığı bir konferansta küstahça tehditler savurdu. Pence “Türkiye, Papaz Andrew Brunson’u derhal serbest bırakmaz ve Amerika’daki evine göndermezse ABD bu masum inanç adamı serbest kalana kadar Türkiye’ye önemli yaptırımlar uygulayacak” diye konuştu.

YAPTIRIM UYGULAYACAKMIŞ

Ardından da ABD Başkanı Donald Trump, küstah bir üslupla benzer ifadeler kullandı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Trump, “ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson’ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye’ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı! “ ifadelerini kullandı.

EVİNİ ZİYARETE GİTTİ

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett de İzmir’e giderek papaz Brunson’ı evinde ziyaret etti. Brunson’un evinde yarım saat kalan Kosnett, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Andrew Craig Brunson hakkındaki tutukluluk kararının ev hapsine çevrilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Tutukluluğun ev hapsine çevrilmesini kesintiye uğramış bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kosnett, “Biz papaz Brunson özgür bir adam olana kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Krediniz batsın!
  • Trump'un tehditlerinin ardından Türkiye'nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan bir tasarı ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edildi. Uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye'ye kredi vermesinin önüne geçilmesinin hedeflendiği tasarıda, Türkiye'de terör örgütleri FETÖ ve PKK'dan yargılanan ABD'li ve Türk asıllı ABD vatandaşlarının tutukluluk halleri gerekçe gösterildi. Senato Dış İlişkiler Komitesince oylanan tasarının yasalaşabilmesi için hem Senato hem de Temsilciler Meclisinden geçmesi ve ABD Başkanı tarafından onaylanması gerekiyor.

#ABD
#Türkiye
#Tehdit
#Papaz Brunson k
6 yıl önce