|

Anacığım beni doya doya kokla

Şırnak'ta PKK'nın hain saldırısında şehit düşen Piyade Er Turan Damgacı'nın askere giderken şehit olacağını yakınlarına söylediği öğrenildi. Şehit erin annesine, "Anne beni doya doya kokla, askere gidince kesin şehit olurum, dönemem" dediği belirtildi.

Mücahid Yapıcı
00:00 - 26/12/2008 Cuma
Güncelleme: 03:16 - 26/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
Anacığım beni  doya doya kokla
Anacığım beni doya doya kokla

Şırnak Cizre'de terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Turan Damgacı'nın Kartal'da yaşayan ailesinin evine ateş düştü. Damgacı'nın şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından acılı aileye ulaştırıldı. Kartal, Uğur Mumcu Mahallesi'nde oturan baba Ahmet Damgacı, oğlunun izine gelmeden askerliğini bitirmek istediğini belirterek, "Vatan ve bayrak sağ olsun" dedi. Öte yandan, şehidin oturduğu sokağa ismini veren Yavuz Bahar'ın da 14 yıl önce Tunceli'de şehit olduğu belirlenirken, iki şehidin acı bir tesadüf sonucu aynı mahallede oturduğu öğrenildi.

ŞEHİT SOKAĞINDA YENİ ŞEHİT

Terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Turan Damgacı'nın evinin bulunduğu Şehit Yavuz Bahar Sokağı, Türk bayraklarıyla donatıldı. 1994'te Tunceli'de terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden Kartallı Er Yavuz Bahar adının verildiği sokak önceki geceden beri büyük bir sessizliğe büründü.

Saldırının medyada yer almasının ardından isimler açıklanana kadar Damgacı Ailesi'nin çok büyük tedirginlik yaşadığı ve gece yarısı İstanbul Merkez Komutanlığı'na bağlı askerlerin gelmesiyle yıkıldıkları öğrenildi. Şehit Er'in şehit olmadan iki gün önce evini aradığı belirlendi.

TÜRK - KÜRT KARDEŞTİR

Şehidin amcası Ramazan Damgacı da yeğenini şehit edenlerin Türk ve Kürt halkı arasındaki kardeşliği bozmaya çalışan dış güçler olduğunu savunarak, "Bizim dedelerimiz Çanakkale'de Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı Çerkez'iyle omuz omuza savaşarak bu ülkeyi kurtardı. Turhan'ımı şehit edenler Kürt olamaz. Müslüman Müslüman'a bunu yapamaz " dedi.


15 yıl önce