|

Ansen DGM'lik

DGM Savcısı N. Mete Yüksel, Halkbank'taki usulsüzlük iddialarının araştırılması için eski Genel Müdür Yenal Ansen hakkında soruşturma başlattı.

z
00:00 - 27/07/2001 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 22/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ansen DGM'lik
Ansen DGM'lik

Cumhuriyet Savcıları'ndan sonra, DGM de Halkbank'taki usulsüzlük iddialarını araştırmaya başladı. DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, bankadaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili ve bankanın eski yöneticileri hakkında geniş kapsamlı bir soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Anayasa Mahkemesi'nin affın kapsamını genişletmesiyle birlikte rahatlayan Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Yenal Ansen'e bir darbe de DGM'den geldi. Edinilen bilgiye göre, DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, basında banka ile ilgili çıkan haberler ve gelen ihbar raporları üzerine, bankanın eski yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

Sözkonusu soruşturma kapsamında, Savcı Yüksel'in bankadan üç müfettiş isteyerek bilirkişi heyeti oluşturduğu ve bankanın tüm hesaplarını tek tek incelettiği kaydedildi. Savcı Yüksel'in ayrıca, soruşturma kapsamında bankayla ilgili tüm bilgi ve belgeleri topladığı vurgulandı.

Soruşturma tamamlanmak üzere...

DGM Sacısı Yüksel tarafından, Türkiye Halk Bankası eski yöneticileri ile ilgili başlatılan soruşturmada büyük mesafe alındığı ve soruşturmanın önümüzdeki günlerde tamamlanacağı bildirildi. DGM Savcısı Yüksel'in soruşturma sonucunda, bankanın eski yöneticileri hakkında, çete oluşturmaktan dava açabileceği belirtiliyor. Anayasa Mahkemesi'nin affın kapsamını genişletmesiyle birlikte, bankanın eski yöneticileri sadece, görevi kötüye kullanmaktan kurtuldular. Bu nedenle banka yöneticileri hakkında, çete oluşturmak ya da diğer suçlardan dava açılabilecek.

DDK incelemesi tamamlandı

Cumhurbaşkanı Sezer'in talimatıyla tüm kamu bankalarında inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) müfettişlerinin, Halkbank'la ilgili incemelerini tamamladıkları kaydedildi. DDK'nın incelemeler sonucunda oluşan raporlarla ilgili olarak bankanın eski yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunabileceği öne sürülüyor. Bu arada, Ankara Cumhuriyet Sacılığı tarafından Halkbank eski Genel Müdürü Yenal Ansen ve bankanın yöneticileri hakkında bazı dosyalardan dolayı açılmış ceza davaları bulunuyor. Yine, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Egebank dosyası kapsamında, Ansen'in yargılanması için Devlet Bakanı Kemal Derviş'ten izin istemişti. DGM Savcısı Yüksel'in de dava açmasıyla birlikte, bankanın eski yöneticileri hakkındaki suçlamalar, DGM'ye de taşınmış olacak.


23 yıl önce