|

Askere kızmıyoruz ancak hata büyük

İçişleri Bakanlığı, Hatay'da yanlışlıkla 2 köylünün öldürülmesiyle ilgili inceleme başlattı. Yaralanan Mehmet Sak'ın oğlu Hasan Sak, "Askere kızmıyoruz ama hatayı da kabul etmiyoruz" dedi.

Aa
00:00 - 30/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:22 - 30/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Askere kızmıyoruz ancak hata büyük
Askere kızmıyoruz ancak hata büyük

İçişleri Bakanlığı, terörist zannedilerek köylülere yönelik ateş açılması ve 2 köylünün ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili mülkiye başmüfettişi Namık Kemal İlhan ve adı açıklanmayan Jandarma Albay görevlendirildi. Müfettişlerin olayla ilgili inceleme yapacağı ifade edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hassa'da köylülerin yanlış ateş sonucu ölmesi konusunda, 'İçişleri Bakanlığı ve adli merciler köylülerin ölümüyle ilgili gerekeni yapıyor' dedi.

'DUR İKAZI DUYMADIM'

Olaydan yara almadan kurtulan İbrahim Yalçın, şoku hala atlatamadığını belirtti. Ateş öncesinde 'dur' ikazı duymadığını belirten Yalçın, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Ölen Mustafa Fil'in İstanbul'da yaşayan oğlu Murat Fil (27), güvenlik görevlilerinin 20 metre mesafeden ateş açtığını iddia ederek, 'Orası zaten piknik alanı, madem öyle bir şey var sivillerin oraya çıkmalarına niye izin veriyorlar. Bu olayın takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız' dedi. Açılan ateş sonucu yaralanan Mehmet Sak'ın oğlu Hasan Sak (50) da "Askere de kızmıyoruz orada canı pahasına görev yapıyor, parmağına diken batsın istemeyiz ama hatayı da kabul etmiyoruz" dedi.

Otopsisi yapılan Mustafa Fil ile Mustafa Dalmış toprağa verildi.

14 yıl önce