|

Ataşehir Belediyesi’ne haciz

CHP’li Ataşehir Belediyesi icralık oldu. Onlarca daire ve rezidansı şahsı, eşi Gamze İlgezdi ve ailesi üzerine kaydettiren CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Baltal İlgezdi ödeme yapmayınca, araç kiralama şirketi, 15 milyon liralık alacağı için dün haciz takibi başlattı. İlgezdi, yolsuzluk suçlamasıyla görevden alınmıştı.

Talha Menteş
04:00 - 19/03/2019 Salı
Güncelleme: 02:23 - 19/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Yavuz Selim Aydın (Solda)
Yavuz Selim Aydın (Solda)

Daha önce vurgun haberleriyle anılan, Başkan Battal İlgezdi’nin yolsuzluk soruşturmasıyla görevden alındığı CHP'li Ataşehir Belediyesi, borçları yüzünden icralık oldu. Yaklaşık 2 yıldır belediyeden kiralanan araçların ücretlerini alamayan Sarılar Araç Kiralama Şirketi dün belediyede haciz takibatı yaptı.


KİRALIK 60 ARAÇ KAYIP

Şirket adına belediye binasına icraya gelen Avukat Yavuz Selim Aydın, 1 yıl önce icralık olduklarını söyledi. Aydın, "Ataşehir belediyesinden şu anda 15 milyon TL alacağımız var. Her geçen gün ihale yüzünden alacağımız artıyor. Geçen hafta belediyeye kayıtlı 60 aracın icrası için geldik. Hiçbir garajda bulamadık" dedi. Avukat Aydın şu şekilde konuştu:

15 MİLYON TL ALACAĞIMIZ VAR

"Müvekkilim Ataşehir Belediyesi’ne araç kiralama hizmeti sunuyor. Belediyenin neredeyse bütün araçları ihale sonucu tarafımızdan karşılanıyor. Belediye ile yaklaşık 1 yıldır icra takibi içerisindeyiz. 15 milyon TL alacağımız bulunuyor. İcra takibine geçtik bir yol kat edemedik. Bu şekilde borç birikmeye devam ediyor. Makam aracından tutun da, cenaze işlerine kadar bütün araçlar firmaya ait, daha önce de geldik. Bize süre verildi ödemek için ama o süre de doldu. Şimdi tekrar icraya geldik."


  • Sicili çok kötü
  • Ailesi, eşi CHP Milletvekili Gamze İlgezdi ve kendisi üzerine kayıtlı onlarca daire ve rezidansla gündem olan CHP’nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Baltal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan rapor sonrasında görevden uzaklaştırılmıştı. Raporda Battal İlgezdi’nin, kentsel dönüşüm projesi üzerinde yükselen Trendist Ataşehir adlı site kapsamında belediyeyi 82 milyon TL zarara uğrattığını belgelenmişti. Battal İlgezdi’nin belediyeyi zarara uğrattığı projede, CHP Milletvekili olan eşi Gamze İlgezdi Akkuş’un kardeşinin 2, annesinin ise bir rezidans dairesi olduğu ortaya çıkmıştı. Adı rezidans skandallarına karışan Gamze İlgezdi’nin 3’ü rezidans olmak üzere 16 lüks dairesinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bağdat Caddesi’nde Four Winds Residence’ta 5 milyon dolar değerinde 3 lüks dairesi bulunan İlgezdi’nin ailesi de Buz Residence’ta oturuyor.


#Baltal İlgezdi
#CHP
#Ataşehir
#İcra
5 yıl önce