|

Ayasofya ve Cordoba medeniyetleri buluştursun

İspanya'daki İslam Konseyi, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'dan Cordoba Katedrali ve Ayasofya Camii'nin evrensel ibadet yerleri olmasının sağlanmasını istedi.

Yeni Şafak
01:00 - 18/02/2006 Cumartesi
Güncelleme: 11:09 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürlerin yayımlanmasından sonra ortaya çıkan gerginliği yatıştırmak amacıyla Başbakan Zapatero tarafından geçtiğimiz günlerde kabul edilen İslam Konseyi, internet sitesindeki açıklamada, geçmiş tarihte katedralken cami olan İstanbul'daki Ayasofya Camii'nin ve cami iken katedral olan Cordoba Katedrali'nin "evrensel ibadet yerleri olmasının Medeniyetler İttifakı projesinin çimentosunun sağlamlaştırılmasına yardımcı olacağını'' savundu.

BİRLİKTE DUA EDELİM

"Hıristiyanlar, Müslümanlar, diğer dinlerin inananları aynı Allah için birlikte dua edebilir ve ruhsal düğümleri aza indirebiliriz'' denilen açıklamada, Ayasofya Cami ve Cordoba Katedrali'nin evrensel ibadet yerleri olarak kullanılmasına yönelik Zapatero'dan teşvik istendi. Başbakan Zapatero ve Başbakan Erdoğan'ın eşbaşkanlığında yürütülen

Medeniyetler İttifakı projesinin "çok değerli bir iddia'' olduğunu kaydeden İslam Konseyi, dinler arasındaki farklılıkların hiçbir şekilde "yabancılaştırılmaması'' gerektiğini kaydetti.

  • MADRİD----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce