|

B planı: KKTC'yi tanıtma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusunda Türkiye'nin "B Planı"nın olduğunu belirterek, "İlham Aliyev'in, 'KKTC'yi tanırız' açıklaması, 'B planı'nın en büyük göstergesidir" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/04/2004 Cumartesi
Güncelleme: 15:09 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Erdoğan, Antalya IC Otel'de başlayan AK Parti kampında, önceki gece saat 23:00 ile 02:00 arasında MKYK toplantısı yaptı. Annan Planı'nı anlatan Erdoğan, referandumda çifte "evet" çıkması halinde, konunun Meclis'e geleceğine işaret ederek, "Meclis'te AK Parti'nin bütünlük içinde hareket etmesini" istedi. Erdoğan'ın, "Kıbrıs'ta B planınız yok mu diye soruyorlardı. İlham Aliyev'in Rum kesiminde "hayır" çıkarsa KKTC'yi tanırız açıklaması B Planının göstergesidir" dediği belirtildi.

'Bizi suçlayanlar aynaya baksın'

Erdoğan dün partililere hitaben yaptığı konuşmada da, Kıbrıs konusunda oyalama gayreti içinde bulunanların olduğunu belirterek, "Yetkili konumda oldukları halde türibinlere oynayanlar, oyalama gayreti içindedir. Kimse, 58 ve 59. Hükümetleri, Türkiye ve KKTC halkının menfaatlerini gözardı eden hükümetler olarak yargılayamaz. Söyleyenler gidip aynaya baksınlar. Milliyetçiyim diye geçinenlere sesleniyorum. Kıbrıs'ta anlaşma olursa Türkçe uluslararası dil olacak" dedi.

PORTAKAL KOKUSU KAYBOLMUŞ

Başbakan Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i, çok sayıda bakan ve 150 milletvekili ile birlikte ziyaret ederek, seçim başarısından dolayı kutladı. Alanya'da mandalina ve portakal kokularının artık duyulmadığını belirten Erdoğan, "Beton yığınları bu kokuyu engelliyor. Şehirlerimiz maalesef katledilmiş" dedi.

  • BİLAL ÇETİN / ANTALYA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce