|

Babaya son dokunuş: Şehit polis memuru Atakan Arslan memleketi Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır’daki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Atakan Arslan memleketi Samsun’da toprağa verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Helalleşemedik, kızım için sabrediyorum” diyen acılı eş Gözde Arslan’a başsağlığı diledi. Şüphelilerden F.A ve M.A. yakalandı, Arslan’a ateş eden M.E.C de polise teslim oldu. Çukurca’da PKK’lı teröristlerin şehit ettiği Uzman Çavuş Uğur Bora ile Er Mehmet Günay’da memleketlerinde toprağa verildi.

Haber Merkezi
01:00 - 1/06/2020 Pazartesi
Güncelleme: 05:59 - 1/06/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehidin kızı babasının tabutuna son kez dokundu.
Şehidin kızı babasının tabutuna son kez dokundu.

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Atakan Arslan (31), memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Diyarbakır’da önceki gün 5 Nisan Mahallesi’nde devriye gezen polislerin belinde tabanca görmesi üzerine kimlik sormak istediği F.A. (20), M.A. (23) ve M.E.C. ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçtı. Şüphelilerden M.E.C.’nin yanındaki tabancayla ateş açması sonucu kurşunun isabet ettiği polis memuru Atakan Arslan yaralandı.


HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Yaralı polis memuru kaldırıldığı özel hastanede doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Şüphelilerin yakalanması için hava destekli operasyon düzenleyen polis, F.A. ve M.A.’yı Şilbe Mahallesi’nde yakaladı. Diğer şüpheli M.E.C. ise bu sabah Bağlar Polis Merkezi’ne gidip teslim oldu. Gözaltına alınan şüphelinin işlemleri devam ediyor.



MEMLEKETİNDE UĞURLANDI

Şehit polis memuru Atakan Arslan için memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehidin eşi Gözde, babası Ali ve annesi Şükran Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Albay Recep Ali Üstün, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, askeri ve polis erkanı, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede, salgın tedbirleri kapsamında, sosyal mesafede saf tutulması için alandaki zemin işaretlendi.

‘HELALLEŞEMEDİK’

Şehit Arslan’ın eşi Gözde Arslan, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Cenazeye katılan Bakan Soylu, “Helalleşemedik, kızım için sabrediyorum” diyen acılı eşe taziye dileklerinde bulundu. Rıdvan Paşa Camii’nde, kılınan cenaze namazının ardından şehit polis Atakan Arslan, Salıpazarı ilçesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

O alçak yakalandı


Diyarbakır’da polis memuru Atakan Arslan’ı (31) şehit eden M.E.C. (25) yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada “Devam eden kapsamlı çalışmalar neticesinde hain silahlı saldırı olayında tetiği çektiği ve polis memuru Atakan Arslan’ı şehit ettiği değerlendirilen M.E.C, Bağlar Polis Merkezi Amirliğimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikata başlanmıştır” denildi. Ayrıca olayını gerçekleştiren şahıslarından M.A. ve F.A’nın önceki akşam yakalandığı da hatırlatıldı.


Binbaşının kanı yerde kalmadı


  • Güvenlik güçleri, yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelesini aralıksız sürdürüyor. İç güvenlik operasyonları kapsamında önceki gün Bitlis merkez ilçe Sehi Ormanları bölgesinde hava destekli operasyon gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bitlis merkez ilçe Sehi Ormanları bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir” denildi.
  • KANI YERDE KALMADI
  • Ölü ele geçirilen 3 teröristten ‘Kendal’ kod adlı Veysel Altun’un, geçen yıl Temmuz ayında Bitlis’te Merkez İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş’un, korucu aracıyla üs bölgesine intikal ederken önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu şehit edilmesi olayının faillerinden ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kanın yerde kalmadı, rahat uyu Kahraman Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş. Bu gece Bitlis’te arkadaşların ‘Kendal’ kodlu Veysel Altun’u... ila cehenneme zümera” açıklamasını yaptı. Bakan Soylu, şehit Binbaşı Zafer Akkuş’un Samsun’da düzenlenen cenaze törenine de katılarak ailenin acısına ortak olmuştu.

Çukurca’nın yiğitlerine veda


***

  • Hakkari Çukurca’da önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Bora (28) ile Piyade Er Mehmet Günay (21) da dün memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Evli ve bir çocuk babası olan şehit Bora Tokat Niksar’da, şehit Günay ise Hatay Altınözü’de toprağa verildi. Şehitlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenlerine katılanlar maske takarken sosyal mesafe kuralına da uyuldu.


#Şehit
#Atakan Arslan
#Diyarbakır
#PKK
#Zafer Akkuş
#Uğur Bora
#Mehmet Günay
4 yıl önce