Ballıkaya için beklenen haber: Sapanca Gölü rahat nefes alacak

14:33, 03/11/2025, Pazartesi
IHA
Ballıkaya için beklenen haber: Sapanca Gölü rahat nefes alacak
Uzun yıllardır beklenen proje Alemdar’ın girişimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile kısa sürede ihale aşamasına geldi.

Sakarya’nın su geleceğini koruyacak olan Ballıkaya Barajı’nın isale hattı için beklenen gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının Yusuf Alemdar ile gerçekleştirdiği birebir görüşmenin ardından verdiği talimatla hızlanan süreç çerçevesinde ihale tarihi 2 Aralık Salı günü olarak açıklandı.

Sakarya’nın su geleceğinin teminatı olacak ve Sapanca Gölü’nün ekosistemini koruma altına alacak 189 milyon metreküp su temini sağlanabilecek Ballıkaya Barajı’nın isale hattı için beklenen gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Eylül ayında Dolmabahçe’de gerçekleştirilen birebir görüşmede Alemdar, şehrin su kaynaklarının kuraklık karşısındaki durumu ve alternatif kaynakların Sakarya için öneminden bahsetmişti. Uzun yıllardır beklenen proje Alemdar’ın girişimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile kısa sürede ihale aşamasına geldi.


Alemdar, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 3 metre çapında ve 45 kilometre uzunluğundaki isale hattının yapımı için 2 Aralık Salı günü ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi. Böylelikle toplam uzunluğu 92 kilometre olacak isale hattının, ilk etabı için saha çalışmaları ihale sürecinin hemen ardından başlayacak. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte şehrin içme suyu için Sapanca Gölü’nden temin edilen su miktarının ciddi oranda azalacağını ve şehrin doğal cennetinin nefes alacağını söyledi. Alemdar, "Şehrimizi, beklenen bir yatırımla daha buluşturuyoruz. Kuraklık ve aşırı tüketim nedeniyle geleceğinden endişe ettiğimiz su kaynaklarımız ve şehrimizin göz bebeği Sapanca Gölümüze alternatif olacak Ballıkaya Barajı isale hattı için ihale süreci başladı. Baraj sayesinde, Sapanca Gölü’nden alınan içme su oranında ciddi bir düşüş yaşanacak. Böylelikle her geçen gün çekilme yaşayan Sapanca Gölü tam anlamıyla nefes alacak" dedi.


Seyhan Baraj Gölü’nde sular çekilince eski köprü gün yüzüne çıktı
Hayat
Seyhan Baraj Gölü’nde sular çekilince eski köprü gün yüzüne çıktı
Bursa'da baraj doluluk oranları arttı: Su kesintileri askıya alındı
Gündem
Bursa'da baraj doluluk oranları arttı: Su kesintileri askıya alındı
İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? İSKİ 4 Mayıs 2026 İstanbul baraj doluluk oranları
Gündem
İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? İSKİ 4 Mayıs 2026 İstanbul baraj doluluk oranları

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026