Barış masasını yine Türkiye kuracak

Canberk Doğan
04:00, 31/08/2024, CumartesiG: Güncelleme: 06:11, 31/08/2024, Cumartesi
Yeni Şafak
Barış masasını yine Türkiye kuracak
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye-Suriye arasındaki normalleşme sürecinde Rusya’nın etkisi net şekilde göze çarpıyor. Bu süreçte Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Türkiye’ye yaklaşımı daha ılımlı hale dönüşürken, Rusya’nın da bu süreçteki rolü önemli. Esed ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumlu açıklamalarından sonra, Suriye’de Rusya ile ortak kara devriyeleri yeniden başladı. Gelinen süreçte, Suriye-Türkiye normalleşmesinde Rusya'nın attığı adımlara karşılık, Türkiye’nin de Rusya ve Ukrayna arasında yeniden aracı rol üstlenmesi bekleniyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes ve gerilimin azaltılması için hem Rusya Devlet Başkanı Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile birçok görüşme gerçekleştirmiş, İstanbul görüşmelerinde her iki taraf masaya oturtulmuştu. Türkiye, hem Ukrayna hem de Rusya’yla görüşen tek ülke konumunda. Bu durum Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna arasında yeniden görüşme trafiği başlatmasına aracılık etmesi ihtimalini güçlendiriyor.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026