|

Başbakan Yıldırım: 28 Şubat'ın Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar

Başbakan Binali Yıldırım, 'İnsan Haklarına Balans Ayarı' etkinliğinde konuştu. Başbakan Yıldırım, "28 Şubat sürecinin Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar. Çıkan ağır faturalar millete ödettirildi. Başarılı yada başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir" dedi.

Yeni Şafak
12:23 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:46 - 28/02/2018 Çarşamba
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Darbeciler yaptıkları darbenin bin yıl devam edeceğini söylediklerinde Erbakan Hoca büyük bir bilgelikle '28 Şubat günlerden bir gündür' dedi.

Türkiye ne yazık ki yakın tarihimizde darbelerden çok çekti, vesayet odakları devletin gücü ile istemedikleri siyasetçiye ayar verme hevesinde oldu.

Üniversitede okuyan kızlarımızın başlarını zorla açtırdılar. İkna odalarında kızlarımıza her türlü baskıyı yaptılar.

"Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar"

  • Bankalar hortumlandı, onlarca banka iflas etti, kapatıldı. 28 Şubat sürecinin Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar. Çıkan ağır faturalar millete ödettirildi. Başarılı yada başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir.

Bin yıl süreceği söylenen darbeleri milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor.

28 Şubat davasında sona geldik. İntikamla değil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Darbeciler bu ülkenin geleceğini çaldılar. Başarılı yahut başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir. Bugün 28 Şubat'ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık. 28 Şubat'ı unutmayacağız, unutturmayacağız.



#Binali Yıldırım
#28 Şubat
6 yıl önce