|

Başbakan Yıldırım ABD'ye gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım'ın 7-11 Kasım tarihleri arasında ABD'ye bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.

Yeni Şafak
16:30 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 22:02 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Türkiye Başbakanı Yıldırım, 7-11 Kasım tarihinde Amerika’ya ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakan Yıldırım’ın son dönemde yaşanan vize krizinin ardından ilk kez gerçekleştireceği Amerika ziyaretinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Washington’da bir araya gelecek. Başbakan Yıldırım’ın New York ekonomisi konulu bir toplantıya katılacağı belirtiliyor.

FETÖ’nün iadesi belgeleri yollanmıştı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, terör örgütü FETÖ’nün ele başı Fetullah Gülen’in tutuklanması ve iadesi için tüm belgeleri ABD’ye teslim etmişti. Başbakan Yıldırım, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği Amerika ziyaretinde bu konuyla ilgili de Amerikan hükümetiyle temaslarda bulunacak.

Vize krizinden sonra ilk ziyaret

Türkiye ve ABD arasındaki vize gerginliği Ekim ayında ABD Ankara Büyükelçiliği’nin turizm, tıbbi tedavi, ticaret, geçici iş ya da çalışma için Türkiye’ye vize vermeyi durduracağını açıklamasının ardından başladı. Sonrasında krizin büyümesine yol açan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un FETÖ'den tutuklanmasıyla Amerika ile Türkiye arasındaki vize sorunu giderek artmıştı.

ABD Dışileri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen’in FETÖ’den tutuklanan Metin Topuz'un tutuklanmasıyla ilgili konuya çözüm aramak için ABD’den bir heyetle Türkiye Dışişleri Bakanı ile görüşmeye gelmişti.

#Binali Yıldırım
#ABD
7 yıl önce