|

Başbakan'ın ofisine böcek yerleştiren kişi Ahmet K.

Başbakanlık konutuna böcek koyan kişinin Ahmet K. olduğu belirlendi. Ahmet K.'nın, CIA ve MOSSAD'ın eğitim merkezi olan Jamestown Vakfı'na Taraf yazarı Emre Uslu ve cemaatin referansıyla gittiği de ortaya çıktı

Takvim
00:00 - 26/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:31 - 26/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan'ın ofisine böcek yerleştiren kişi Ahmet K
Başbakan'ın ofisine böcek yerleştiren kişi Ahmet K

Başbakan Erdoğan'ın konutuna dinleme cihazı koymakla suçlanan polis Ahmet K.'nın son 3 yılda 23 ayrı yurt dışı çıkışını eşinin rahatsızlığını bahane ederek rapor alıp gerçekleştirdiği tespit edildi. Ahmet K'nın son 2 yılda 233 gün yurt içi 275 gün yurt dışı olmak üzere toplam 508 gün rapor aldığı tespit edildi.

Washington'a gidiş geliş hattı kurmuş

Bir suç örgütüyle irtibatlı olduğu, dedektör temin ettiği, kredi kartı borçlarını suç örgütü üyelerine ödettiği yönünde de tespitlerin bulunduğu Ahmet K.'nın, en son irtibatta olduğu ve bilerek yardım ettiği suç örgütü tarafından Kıbrıs'ta lüks bir otelde ağırlandığı da istihbarat kaynaklarınca tespit edildi. K.'nın 2011 yılı itibariyle gerçekleştirmeye başladığı 23 ayrı yurt dışı çıkışının büyük bir bölümünü Washington'a yaptığı ve burada Jamestown Vakfı tarafından düzenlenen seminer ve kurslara katıldığı öğrenildi.

Mossad'ın mekanında

Başbakanlık konutuna böcek koymak iddiasıyla 6 Ocak 2014'te meslekten çıkarma cezası alan Ahmet K.'nın ABD'deki adresi dikkat çekti. MOSSAD ve CIA desteğiyle kurulan ve iki örgütünün katkısıyla faaliyet gösteren Jamestown Vakfı'nın kurslarına katılan K.'nın buraya Taraf yazarı Emre Uslu Emre Uslu ve cemaatin ABD'deki referansıyla katıldığı öğrenildi.

10 yıl önce