|

Bayrampaşa’daki şüpheli araçta parça tesirli bomba olduğu ortaya çıktı

Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin otoparkında ele geçirilen şüpheli araçtan parça tesirli bomba çıktı. Şüpheli araç fünye ile kontrollü olarak patlatılırken emniyet güçlerinin yaptığı operasyonda biri yaralı olmak üzere 4 DEAŞ'lı terörist yakalandı.

Yeni Şafak
17:36 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:16 - 29/10/2017 Pazar
AA
İstanbul'da bombalı araç otoparkta kontrollü şekilde patlatıldı.
İstanbul'da bombalı araç otoparkta kontrollü şekilde patlatıldı.

Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin otoparkında yakalanan 2'si kadın 4 DEAŞ'lı teröristin aracında uzaktan kumandalı patlayıcı olduğu ortaya çıktı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde bulunan iki dairede peş peşe meydana gelen yangın ve patlamalar üzerine çalışma başlattı.

Polis, plakasını belirlediği bir otomobil üzerinden DEAŞ terör örgütü adına eylem planladığı iddia edilen şüphelileri takibe aldı.

4 DEAŞ'lının beyaz renkli bir otomobilde olduğunun öğrenilmesi üzerine TEM ekipleri çalışmayı derinleştirdi.

Teröristlerin saat 16.30 sıralarında otomobili Bayrampaşa'da bulunan bir alışveriş merkezinin açık otoparkına bırakarak, kaçmaya çalıştıklarının tespit edilmesi üzerine ekipler otoparkta operasyon gerçekleştirdi.

1'İ YARALI 4
DEAŞ'LI TERÖRİST YAKALANDI

Ekiplerin dur ihtarına uymarak kaçmaya çalışan bir erkek terörist, bacağından vurularak etkisiz hale getirilirken, diğer 3 DEAŞ'lı da yakalandı.

Yaralı DEAŞ'lı hastaneye kaldırılırken, 3 zanlı gözaltına alınarak, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

  • TEM ekipleri DEAŞ'lı teröristlerin otomobili çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, vatandaşları uzaklaştırdı.
  • Bomba imha ekipleri, şüpheli aracı fünye ile 2 defa patlatırken, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri otomobilde inceleme yaptı.
  • DEAŞ'lı teröristlerin aracında parça tesirli, uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı tespit edildi.
  • İncelemelerin tamamlanmasının ardından aracın otoparktan kaldırılacağı öğrenildi

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Bayrampaşa'da gerçekleşen operasyona ilişkin resmi açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak yapılan çalışmalarda bahse konu adreslerde bulunduğu belirlenen şahıslara ait 1 adet araç ve motosikletin Bayrampaşa ilçesindeki bir alışveriş merkezinin açık otoparkında olduğu tespit edilmiş, araçlarla birlikte DEAŞ terör örgütü üyesi 1'i yaralı olmak üzere 4 şahıs 28.10.2017 günü saat 16:00 sıralarında yakalanmış 2 hücre çökertilmiştir.

Araç içerisinde ve motosiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir.


#Bayrampaşa
#Şüpheli
#Kontrollü Patlama
6 yıl önce