BDP yağmur bahanesiyle toplanamadı

Diyarbakır
00:0020/11/2011, Pazar
G: 20/11/2011, Pazar
Yeni Şafak
BDP yağmur bahanesiyle toplanamadı
BDP yağmur bahanesiyle toplanamadı

BDP, KCK ve PKK'ya yapılan operasyonları protesto etmek için günler öncesinden Diyarbakır'da miting düzenleyeceğini duyurdu. Sadece 20 kişinin geldiği İstasyon Meydanı'ndaki miting, yağmur gerekçesiyle iptal edildi.

BDP'nin KCK ve terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da düzenlediği dev miting, İstasyon Meydanı'na sadece 20 kişi gelince yağmur gerekçe gösterilerek iptal edildi. 'Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum' sloganıyla düzenlenen miting için günler öncesinden radyo, televizyon ve gazetelerden duyurular yapıldı. Ayrıca billboardlara ilanlar asıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da mitinge katılacağı duyuruldu. Başta Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir olmak üzere BDP'li belediye başkanları esnafa miting bildirisi dağıttığı ileri sürüldü. Mitingin yapılacağı Yenişehir İstasyon Meydanı'na, sarı - kırmızı - yeşil bayraklar asıldı. Ancak tüm hazırlıklara ve duyurulara rağmen meydana yağmurun da etkisiyle sadece 20 kişi geldi. Bu nedenle yağmur bahane edilerek 1 saat kala miting iptal edildi. İptal duyurusunu ise terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) yaptı. Fırat Haber Ajansı, iptali “Miting, yoğun yağmur nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Miting tarihinin bugün belirlenmesi bekleniyor.” BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de 'Hava çok kötü, insanları mağdur etmemek için mitingi ileri bir tarihe erteledik. Miting tarihini sonra açıklayacağız' dedi.

'BENİM İÇİN ÖLDÜRME'

BDP'nin 12 Haziran seçimlerinden sonra halkı sokaklara dökmek amacıyla gerçekleştirdiği birçok eylem başarısızlıkla sonuçlandı. Eğitim öğretim yılı başında vatandaşlardan, anadilde eğitim verilmediği gerekçesiyle çocuklarını okullara göndermemeleri boykot ilan eden BDP'nin çağrısına kimse uymadı.

Şırnak'da KCK operasyonlarını protesto etmek için ortalığı savaş alanına çeviren PKK yandaşı gruba, esnaf meydan dayağı attı. Bingöl'de 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan PKK'lı intihar bombacısının saldırısının ardından da binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla “Benim için öldürme” yürüyüşü gerçekleştirdi.