|

Bedel ödemeden zafer kazanılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni nesillerin mücadele şuuruyla hareket etmesini isterken, “Bu millet kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalkmıştır. Hiçbir zafer, mücadele edilmeden ve bedel ödenmeden kazanılmaz, bunu böyle bilesiniz. Bu mücadeleyi verdik, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:21 - 30/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fatih’te kendi adını taşıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış törenine katıldı.
​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fatih’te kendi adını taşıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fatih’te kendi adını taşıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, “İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi bir ekoldür. Kurumsal olarak 66 yıllık mevcut yerinde 59 yıllık bir geçmişi olan böylesine köklü bir okulun mezunu ve mensubu olmaktan iftihar ediyorum. Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır. Bazı öğretmenlerimiz de bize şunu söylerlerdi: Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buralara geldiniz?” dedi.

DEVRAN DEĞİŞTİ

Erdoğan, “Ölü yıkamayı dahi aşağılayanlar olmuştu. İlk adım atıldığında niyette ölüleri yıkayacak gassal denilen, bunu yetiştirmek üzere bu okulların kurulması var idi. Fakat gün ola harman ola, devran değişti. Ve değiştiği gibi de buralardan işte hamdolsun biz yetiştik. Buradan ilim adamları da yetişti, nice akademisyenler, profesörler yetişti. Yok yok.. hepsi oldu. Ama baktılar ki bunlar farklı gidiyor, bu sefer ön kestiler. ‘Kapatalım’ dediler ve kapattılar” diye konuştu.



YERİ BAMBAŞKADIR

Erdoğan, şöyle devam etti: “Ama şimdi hamdolsun, ortası lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Kemiyet değildir asıl olan, keyfiyettir. Siz keyfiyete talip olacaksınız. Buradan ilmiyle, irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz. Buna hazır mısınız? Buna var mısınız?” Erdoğan, “Dünyayı sadece kendi hayat biçimleri ve değer yargılarından ibaret sananlara ders verircesine 1951’den beri ilimle irfanla, saygıyla muhabbetle yoğrulmuş misyonunu devam ettiren bu okulun gönül dünyamdaki yeri bambaşka” dedi.


KÜLLERİNDEN DOĞDU

Sonunda bu milletin kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalktığını, şimdi gelinen noktanın bu olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Boş bırakacağınız bir alan olmamalı; hele hele ilmi... Bu noktada tahsille birlikte de inşallah Allah’a kul, Rasûlü’ne ümmet olmak suretiyle bu vatana, bu millete hep birlikte hizmete devam edeceksiniz. Bu kardeşiniz işte buraya girdiğinden beri inancının, davasının, değerlerinin, doğrularının peşinde koşmuş, bu uğurda her türlü mihnete, sıkıntıya saldırıya göğüs germiştir. Hiçbir zafer, mücadele edilmeden ve bedel ödenmeden kazanılmaz, bunu böyle bilesiniz. Bu mücadeleyi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yeni nesillerin de işte böyle bir mücadele şuuruyla yetişmelerini, hareket etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.


Cahil cühelanın arasından çıkıp buralara geldik

Erdoğan, “Biz tüm siyasi hayatımız boyunca milletimizin yolunu takip ettiğimiz için işte buradayız. Milleti hasım görenlerin esamesi okunmuyor. İmam hatipler açıldığından beri yaşanan kadim bir tartışma var. Bu okullarda sadece din eğitimi mi verilmeli? Biz gittik bir de liselerden ek ders verdik ve ardından üniversiteye girdik. Bunlar buralarda hangi derslerin okutulduğundan haberi yok. Biz bu cahil cühelaların arasından çıkıp buralara geldik. Bir sor bak imam hatip okullarının müfredatı nedir? Hiç haberleri yok” dedi.

  • Suriye’de son viraj
  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ankara ziyaretinde, masada Suriye’de gelinen son durum ve son aşama olarak kısa sürede gündeme gelecek politik çözüm değerlendirildi.
  • Edinilen bilgiye göre, görüşmenin ana gündem maddesi Suriye oldu. Halen DEAŞ’la mücadelede son aşamaya gelinen Suriye’ye ilişkin olarak Astana inisiyatifinin misyonunu tamamladığı, artık politik çözümün konuşulmaya başlanması gerektiği belirtiliyor. İki liderin görüşmelerinde de başta İdlib olmak üzere çatışmasızlık bölgelerine yönelik son durum ele alındı. İki ülke genelkurmay başkanlarının da hazır bulunduğu görüşmede çatışmasızlık bölgelerindeki askeri tedbirler ve terörle mücadele konularında, son istihbari veriler ışığında, ayrıntılı durum değerlendirmesi yapıldı. İki lider, çatışmasızlık bölgelerinin tamamen güvenli hale getirilmesiyle birlikte politik çözüm için sürecin başlatılması gerektiğine işaret etti. Halen Rusya, Esed rejimi ile işbirliğine devam ederken, Türkiye ise Esedsiz çözüm istiyor.
S-400’ÜN ÖN ÖDEMESİNİ ALDI

Bununla beraber Putin’in ziyaretinin hemen ardından Rus basınından S-400’ler için Türkiye’nin ön ödemeyi yaptığı haberi geldi. İki lider S-400 satın alınmasına yönelik kararı da Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde almışlardı. Görüşmelerde sevkiyatın ayrıntılarına ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu. İki ülkenin başta savunma olmak üzere stratejik işbirliğini daha üst düzeye çıkarma konusundaki karşılıklı mutabakatın sürdüğü vurgulandı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Eğitim
#Rusya
#S400
7 yıl önce