|

Belediyesi teröre çalışan Demirtaş'tan Türkiye'ye tehdit

Teröre hizmet eden belediyelere kayyum atanmasının önünü açan kararnameye tepki gösteren HDP Eş Başkanı Demirtaş, halkı provokasyona çağırarak, "Sivil direnişe hazır olun" dedi. Demirtaş ayrıca, Abdullah Öcalan ile görüşme talebini hatırlattıktan sonra tehdit ederek, "İş başka yere gider" diye konuştu.

Yeni Şafak
21:25 - 2/09/2016 Cuma
Güncelleme: 22:20 - 2/09/2016 Cuma

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da yaptığı konuşmada tehditler savurdu.



Abdullah Öcalan'dan 50 gündür haber alamadığını iddia eden Demirtaş, Öcalan ile görüşme talebini yineledi. Demirtaş, taleplerinin kabul edilmemesi halinde ise, "İşin başka yerlere gideceğini" söyledi. "Hassasiyetimizi korumanın bedeli ne olursa olsun sahip çıkacağız" diyen Demirtaş, "Herkes hazırlığını buna göre yapsın" diye konuştu.



Teröre hizmet eden belediyelere kayyum atanmasının da 'kanunsuz' olduğunu iddia eden Demirtaş, "Kayyumu asla tanımayın. Hiçbir şekilde kayyuma selam bile vermeyin" dedi.



Açık açık provokasyon çağrısı yapan Demirtaş, "Biz cezaevine de girsek arkamızda milyonlar var. Milyonca Demirtaş var. Bir tane Demirtaş'tan kurtulursunuz da bu kadar Demirtaş'ı ne yapacaksınız. Sizler her an büyük bir sivil direnişe hazır olmalısınız. Bizim için de bugünler ölüm kalım meselesidir" ifadelerini kullandı.













#HDP
#Selahattin Demirtaş
#Terör
8 yıl önce