|

Biden’dan önce zırhlı araçları geldi

Cuma günü Türkiye’yi ziyaret edecek olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in önce kullanacağı zırhlı araçları, askeri uçaklarla İstanbul’a getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:00 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD'nin iki numaralı ismi Joe Biden, Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'nun ardından Cuma akşamı Türkiye'ye geliyor. Biden'ın Türkiye'ye gelmeden önce ziyaretinde kendisine eşlik edecek olan korumalar ve kullanılacak araçlar Amerikan Hava Kuvvetlerine ait iki askeri uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek olan Biden, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor. ABD'nin iki numaralı ismi Joe Biden'in görüşmelerde DAEŞ'le mücadele, Irak'taki Türk askerinin varlığı ve Suriye'deki gelişmelerden oluşan 3 ana dosya olması bekleniyor.





GELİŞ SAATİ GİZLİ TUTULUYOR


Geliş saati gizli tutulan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın kurşun geçirmez aracı da, ABD askeri kargo uçağı ile İstanbul'a getirildi. ABD'ye ait iki kargo uçağı ile malzemeler, çok sayı da koruma ve araçlar getirildiği görüldü. İki uçak içinde zırhlı 5 araç getirildi.


#Joe Biden
#Davos
#Dünya Ekonomik Forumu'
8 yıl önce
default-profile-img