Binali Yıldırım: Bu seçim artık Türkiye'nin seçimi olmaktan çıktı

15:54, 27/04/2023, Perşembe
AA
Binali Yıldırım: Bu seçim artık Türkiye'nin seçimi olmaktan çıktı
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimlerinin bugüne kadar yapılan hiçbir seçime benzemediğini belirten Yıldırım, "Bu seçim artık Türkiye'nin seçimi olmaktan çıktı. Amerika, Avrupa, Orta Doğu herkes bu seçimle ilgileniyor. Merak ettiklerinden, sevdiklerinden mi zannediyorsunuz? Bizim karşı adaya bir sözümüz yok ama o adayın iradesi dışında bir yapılanma, bir yönlendirme mevcuttur, terör örgütleriyle sınırlı değildir, onun arkasındaki sahipleri de işin içine girmiştir. Aslında yedili, altılı filan değil, on ikiye kadar çıkıyorsunuz. Dünyanın birçok yerinden maalesef böyle bir haksız rekabet oluşmuştur ama bunların unuttuğu şey Türk milletidir" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen Lojistik ve Mobilya Sektörleri Değerlendirme Toplantısı'na katılan Yıldırım, 2011'de İzmir'den milletvekili adayı olduğunda kendisine İzmirli olmadığına dair eleştirilerin yapıldığını hatırlattı.

İzmir'de milletvekilliğinin son günlerini yaşadığını ifade eden Yıldırım, "Ben İzmirliyim arkadaşlar ve bu şehre ait olmaktan da gurur duyuyorum. Bugüne kadar İzmir'in meselelerini, İzmirlilerin konularını Ankara'dan çözmeye çalışan, Ankara'daki bağlantı noktanız olarak görev yaptım ama bundan böyle ömrümün sonuna kadar İzmir'den İzmir'in meselelerini Ankara'dan takip edecek konuma geliyorum. İzmir'in gelişmesi demek Türkiye'nin gelişmesi demek." diye konuştu.

Dün hizmete alınan Ankara-Sivas hızlı tren hattıyla iki il arasındaki tren ulaşımının 12 saatten 2 saate düştüğünü anımsatan Yıldırım, üreten, ürettiğini satan, refahına katkı sağlayan her ülkede zamanın paradan daha önemli hale geldiğine işaret etti. Binali Yıldırım, İzmir-Ankara hızlı tren hattının da gelecek yıl devreye alınacağını vurguladı. Son günlerde dövizde çift fiyat oluşmasıyla ilgili kulağına bir şeylerin geldiğini anlatan Yıldırım, "İşte burada da bize seçim öncesi bir işaret verildiğini görmenizi istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.
14 Mayıs seçimlerinin bugüne kadar yapılan hiçbir seçime benzemediğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu seçim artık Türkiye'nin seçimi olmaktan çıktı. Herkes bu seçimle ilgileniyor. Amerika, Avrupa, Orta Doğu herkes bu seçimle ilgileniyor. Merak ettiklerinden, sevdiklerinden mi zannediyorsunuz? Bakın Biden'ın başkanlık yarışında söylediği, 'Biz Türkiye ile ilgili hedeflerimizi, düşüncelerimizi, darbeyle, dayatmayla yapamadık. Bu sefer muhaliflerle beraber çalışacağız. Tayyip Erdoğan'ı seçtirmeyin...' Terör örgütü de Millet İttifakı ortağı gibi açıklama yapıyor. Bizim karşı adaya bir sözümüz yok ama o adayın iradesi dışında bir yapılanma, bir yönlendirme mevcuttur, terör örgütleriyle sınırlı değildir, onun arkasındaki sahipleri de işin içine girmiştir. Aslında yedili, altılı filan değil, on ikiye kadar çıkıyorsunuz. Dünyanın birçok yerinden maalesef böyle bir haksız rekabet oluşmuştur ama bunların unuttuğu şey Türk milletidir. Türk milleti, Atatürk'ün çizdiği yolda bunlara hak ettiği cevabı en iyi şekilde verecektir."

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de tarihi bir liman kenti olan İzmir için lojistik sektörünün çok önemli olduğunu söyledi.

Kentin coğrafi konumunun lojistik potansiyelini ortaya koyduğunu aktaran Köşger, "Gümrük verilerine göre yapılan ihracatta İzmir'in ülke ihracatına katkısı 20 milyar doların üzerindedir. İthalat verileriyle 40 milyar doları aşan dış ticaret verileri İzmir'in yakın gelecekte Türkiye'nin en önde gelen lojistik merkezlerinden birisi olacağını ortaya koyuyor. İzmir'de lojistik üssünden bahsetmek için sadece limanları ele almak yeterli olmayacaktır. Kara üzerinde de lojistik sahaların ve merkezlerin oluşturulmasına ihtiyaç duyulmaktadır." diye konuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026