|

Bir milyon akıllı telefon satacak

Tüketici alanındaki masaüstü ve dizüstü bilgisayar satışında pazar lideri olduklarını söyleyen Yalçın Yıldırım, ''İlk yılımızda tablette üçüncü sıraya yükseldik. Akıllı telefonda ise 2017''de ilk ikide yer almayı hedefliyoruz'' dedi.

Erdi Yılmaz
00:00 - 17/12/2013 Salı
Güncelleme: 22:52 - 16/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Bir milyon akıllı telefon satacak
Bir milyon akıllı telefon satacak

Akıllı telefon pazarında 2017''de ilk ikide yer almayı hedeflediklerini dile getiren Casper Genel Müdürü Yalçın Yıldırım, ''Önümüzdeki yıl 400 bin, daha sonraki yıl 700 bin, 2017''de ise hedefimiz, 1 milyon adet satış gerçekleştirerek 300 milyon dolar gelir elde etmektir'' dedi. Akıllı telefonda bu yılı tanıtım senesi olarak belirleyerek 50 bin adetlik bir satış hedef koyduklarını belirten Yıldırım, yılsonuna kadar bu hedefe ulaşacaklarını dile getirerek, ''Büyümek istediğimiz en önemli pazarı akıllı telefon oluşturuyor; önemli yatırımlar gerçekleştireceğiz'' diye konuştu. Yıldırım, akıllı işlemcinin kullanıldığı her pazarda yer almak zorunda olduklarını ifade ederek, masaüstü ve dizüstü bilgisayarda lider olduklarını bu yıl girdikleri tablet pazarında ise üçüncü sırada yer aldıklarını belirtti.

FATİH''TE CİDDİ OYUNCU

FATİH Projesi''nde Casper, Exper ve Netaş olarak yaklaşık 10,5 milyon adetlik tablet ihalesine katıldıklarını hatırlatan Yıldırım, projede ciddi bir oyuncu olduklarını vurgulayarak, ''Bütün alt yapı imkânımızı seferber edip bu projede rol almak istiyoruz. Devlet ile müteşebbis arasında sıkı işbirliğiyle iyi bir sinerji oluştu'' diye konuştu. Akıllı telefon ve tablette reel üretimi 5 yıl içinde Türkiye''de gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olacaklarını ifade eden Yıldırım, ''FATİH Projesinde devletimiz yerli üretimi şart koşuyor. Bir kısım parçaları Türkiye''de reel anlamda üreteceksiniz diyor; ilk hedef teknolojide reel üretimi gerçekleştirmek ''dedi. 2013 yılında masaüstü, dizüstü, tablet ve akıllı telefonda 750 bin adetlik toplam satışla yaklaşık 270 milyon dolarlık ciro elde edeceklerini açıklayan Yıldırım, 2014 yılında ise toplamda, 330 milyon dolar ciro ve 1 milyon adet satış hedefi belirlediklerini söyledi.

BÖLGESEL GÜÇ OLMA HEDEFİ

Komşu ve yakın batı ülkelerde ihracat potansiyelini artırarak bölgesel güç olmayı hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, ''Azerbaycan pazarında yüzde 8-10''lara çıkmayı amaçlıyoruz. Doğu''daki sistemi oturunca, 2015''te yeniden batıda Kosova ve Bosna-Hersek pazarına da gireceğiz'' dedi.

Yeni yıla 3 yeni model

Casper, 2014 yılında tablet ve akıllı telefon pazarına çıkardığı 3 yeni ürünüyle girecek. Windows8 işletim sistemi tabanlı ''Windows 8 donanımlı tablet'', İntel''in yeni nesil Clever trail t işlemcisinin kullanıldığı ''Intel Tablet'' ve yine İntel altyapısının kullanıldığı 4 çekirdekli işlemci hızına sahip Casper Via V4 akıllı telefonların yeni yılın ilk aylarında satışa çıkması bekleniyor.


10 yıl önce