|

Bu adamı kim koruyor?

TEM Şube Müdürlüğü gibi kritik pozisyonlarda görev alan Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu’na ait telefon hattında ByLock çıktı. Emniyet Müdürü’ne takipsizlik verilirken hattı kullanan kardeşi ise serbest bırakıldı. FETÖ üyesi olmayanların yükleyemediği ByLock programını kullananlar tutuklanırken Yıldırımoğlu kardeşlerin serbest kalması dikkat çekti. Sorumlu savcılar hakkında herhangi bir adli işlem de yapılmadı.

Yeni Şafak
04:00 - 11/04/2017 вторник
Güncelleme: 08:16 - 11/04/2017 вторник
Yeni Şafak
​Bu adamı kim koruyor?
​Bu adamı kim koruyor?

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock’çu emniyet müdürü ve kardeşi hakkında verdiği takipsizlik kararıyla Türkiye’de bir ilke imza attı. Ocak ayında Ankara TEM Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Hakan Yıldırımoğlu’na ait telefon hattında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kripto haberleşme programı ByLock çıktı. Telefon hattını Müdür Hakan Yıldırımoğlu’nun kardeşi Furkan Yıldırımoğlu’nun kullandığı belirlendi.

TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Ancak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakan Yıldırımoğlu hakkında başlatılan soruşturmada jet hızıyla takipsizlik kararı verdi. FETÖ üyesi olmayanların indiremediği ByLock programı bulunan binlerce şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken Hakan Yıldırımoğlu’na takipsizlik verildi. Telefonu kullanan kardeşi ise tutuklamaya bile sevk edilmeye gerek görülmeden adli kontrolle serbest kaldı.


SORGULAMA YAPTI

İddiaya göre ByLock sorgulama yetkisi bulunan Hakan Yıldırımoğlu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendisi adına kayıtlı 20 telefon hattını ayrı ayrı sorguladı. Kardeşinin kullandığı kendi üzerine kayıtlı telefona ByLock yüklendiğini tespit etti. Adli birimlerden bunu uzun süre gizleyen Yıldırımoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önce Ankara İl emrine daha sonra ise kritik bir görev olan Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’ne atandı. Hakan Yıldırımoğlu’nun, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan eşi Müzeyyen Yıldırımoğlu da Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine atandı. Tayin edildikten sonra kendisi üzerine olan telefon hattında ByLock olduğu ortaya çıkan Yıldırımoğlu, Malatya’da görevlendirildi.

SAVCILARA DOKUNULMADI

Hakkında hiçbir işlem yapılmayan Yıldırımoğlu’nu kimin koruduğu ise merak konusu. Bu arada soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, sorumlu Başsavcı vekili ve Başsavcı hakkında ise bu karardan dolayı herhangi bir idari soruşturma bulunmadığı öğrenildi.


Adliyede skandal yemek

Malatya Adliyesi’nde yaşanan ilk skandal bu değil! Malatya Adliyesi’nde görevli olan ancak HSYK tarafından FETÖ bağlantısı nedeniyle 17 Mart’ta ihraç edilen Hakim Şahin Tüfenkçi için skandal bir yemek verildiği de ortaya çıkmıştı. Yemeğe ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen Hakim Ayfer Sadioğlu ve savcı Burhan Sadioğlu’nun da katıldığı haberleri medyada yer almıştı. Yemeği organize eden ismin ise Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç olduğu öğrenildi. Koç, 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin de aralarında bulunduğu 26’sı tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın da hakimliğini yapıyor.

#FETÖ
#Malatya Adliyesi
7 лет назад