|

Bu TİM’den 9 tane var

Her geçen gün katlanan heyecanıyla devam eden TEKNOFEST’te güvenlik güçlerimiz hünerlerini sergiliyor. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK)/ Su altı Arama Bölük Komutanlığı Su altı arama timi de Yeni Şafak’a çalışmalarını anlattı.

Talha Menteş
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 14:37 - 22/09/2019 Pazar
Yeni Şafak
Su altı Arama Bölük Komutanlığı  timleri
Su altı Arama Bölük Komutanlığı timleri

Kimsenin giremeyeceği noktalarda arama kurtarma faaliyetleri icra eden JÖAK/JAK su altı arama timleri, Deniz Kuvvetleri de dahil güvenlik güçleri arasında 100 metrede arama yapabilen tek birlik. Sadece 9 ilde yer alan tim, 13 kişiden oluşuyor. Herhangi bir olay sonrası valilik talebiyle bölgeye gelen JÖAK timleri, AFAD’ın giremediği noktalarda arama kurtarma faaliyetine imza atıyor. Ekiplerin bu faaliyetlerdeki başarısı ise yüzde 98.

CANIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ


JÖAK tim sorumlusu, temel eğitimlerin ardından nitrojen gazıyla 60 metreyle sınırlanan dalışları, karışımlı gaz eğitimi alarak 100 metreye çıkardıklarını belirtti. Canlarını ortaya koyarak çalıştıklarını söyleyen tim sorumlusu şunları aktardı: “Van Çaldıran’da bir olay oldu. Oradaki polis ve AFAD çalışmasını sürdürdü, bir sonuç elde edemedi. Valilik talebiyle biz gerekli tesisat ile olay yerinde arama çalışmalarını sürdürdük. Ve sonuçlandırdık. Adana Taşköprüde intihar eden vatandaş’ı hazırlık aşaması da dahil 40 dakika içerisinde bulduk. En kısa arama faaliyetimiz oldu.” 1999 depreminden sonra kurulan bu birlik tarihleri boyunca ilk şehitlerini geçtiğimiz Mayıs ayında kaybolan AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı ararken şehit düşen (fotoğraftaki) Jnd. Astsby Mustafa Gidergelmez ve Jnd. Uzm. Çvş. Eyüp Kapaklıkaya oldu.

#Teknofest
#JÖAK
#AFAD
#Adana
#Bayburt
#Abdulkadir Nişancı
5 yıl önce