Çamur atmaya başladı

.
01:00, 28/03/1999, PazarG: Güncelleme: 15:27, 14/11/2013, Perşembe
Yeni Şafak
Çamur atmaya başladı
Çamur atmaya başladı

Seçim gezilerinde umduğunu bulamayan ANAP lideri Mesut Yılmaz, FP'ye yüklenerek prim yapmaya çalışıyor. Yılmaz, FP'nin RP'nin devamı olduğunu iddia etti

Rize- Yurt gezilerinde beklediği ilgiyi bir türlü yakalayamayan ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, memleketi Rize'de, FP'nin, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan RP'nin devamı olduğunu iddia ederek ilgi toplamaya çalıştı. Son 15 günde Meclis'te olanların, RP ile FP'nin aynı parti olduğunu herkese gösterdiğini ileri süren Yılmaz, FP'nin RP'nin uzaktan kumandalı bir kopyası olduğunu öne sürdü. Mesut Yılmaz, Karadeniz gezisinin ikinci gününde memleketi Rize'de hemşehrilerine seslendi. "Sevgili hemşehrilerim nasılsınız, iyi misiniz? Hanımlar nasılsınız, iyi misiniz?" diyen Yılmaz'a hemşehrilerinin bir bölümü "Hastayız, hasta" karşılığını verdi "Rize'de seçim konuşması yapmaya gelmedim. Sizlerle dertleşmeye bayramlaşmaya geldim" diyen Yılmaz, her akşam televizyonlarda bütün partilerin ANAP'a yüklendiklerini söyledi. Liderlerin hepsinin kendisiyle ilgili iftiralar attıklarını öne süren Yılmaz, "Onların hiçbirine cevap vermiyorum. Çünkü benim işim onlarla değil, sizlerle" diye konuştu. Sözlerini "Benimle ilgili siyasi rakiplerimin iftiralarına burada, kendi evimde sizlerin huzurunda cevap vereceğim" diye sürdüren Yılmaz, 16 yıldır Rize'nin milletvekili olduğunu hatırlattı. Yılmaz, "Çünkü benim yapacağım en küçük yanlış sizi mahçup eder. Siz bana güvendiğiniz, destek olduğunuz sürece ben sizi mahçup etmem" diye konuştu.

FP'ye eleştiri

ANAP lideri Yılmaz, seçim sandığını halkın önüne getirmenin kolay olmadığını belirterek sandığı getirmek için Meclis'te 15 gün savaş verdiklerini söyledi. İki yıldır seçim isteyen FP'nin seçimlerden kaçmaya çalıştığını öne süren Yılmaz, şöyle devam etti: "Son 15 günde Meclis'te olanlar herkese gösterdi ki, RP ile FP aynı partidir. Daha doğrusu FP, RP'nin uzaktan kumandalı kopyasıdır. Burada beni kendi evimde vurmak için benimle ilgili olmadık yalanlar söylüyorlar. Bütün bunları biliyorum. Yüce İslam dini bir partinin çatısına sığmayacak kadar büyük bir dindir. İslamiyet'in partisi olmaz. İslamiyet Allah'a, Resulü'ne inananların dinidir."

Suçlamalara cevap

ANAP Genel Başkanı Yılmaz, 1994 mahalli seçimlerinde Rize Belediyesi'ni RP'nin kazandığını, ancak hiçbir hizmet getirmediklerini ileri sürdü. Yılmaz, 1996 yılında Başbakan olunca Rize'ye ödenek ayırdığını, ancak Necmettin Erbakan'ın, Başbakan olunca bu ödeneği durdurduğunu da iddia etti.


Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026